Samfund

Ålum Forsamlingshus fejrer 100-års jubilæum lørdag

Ålum forsamlingshus har de senere år gennemgået en større renovering, og huset har fået flere aktiviteter for både unge og ældre. Så der er stadig liv i det gamle hus. Arkivfoto

Lørdag den 25. november bliver en festdag i Ålum. Her vil hele byen sammen med en række indbudte gæster fra nær og fjern fejre, at det er år 100 år siden, at byens forsamlingshus blev indviet og taget i brug første gang.

ÅLUM – Beboerforeningen, som nu driver forsamlingshuset, har forberedt jubilæet gennem flere måneder og blandt andet været i arkiverne og fundet dokumenter og billeder, som udstilles på jubilæumsdagen.

Også et særligt bagtæppe, der i flere år dannede kulisse, for det, der foregik på scenen, er fundet frem i dagens anledning.

Den officielle åbning af jubilæumsreceptionen sker på lørdag den 25. november klokken 14, hvor der vil blive holdt taler af lokale beboere, som har haft en særlig tilknytning til forsamlingshuset.

– Og vi er sikre på, at lokalerne derefter vil summe af snak og fortællinger om alle de gode oplevelser, huset har været ramme om gennem årene, siger Ghita Tougaard, formand for Beboerforeningen.

Hun tilføjer, at foreningen serverer både vådt og tørt til dagens gæster, og at der i løbet af eftermiddagen bliver arrangeret rundvisninger i begge husets etager.

– Vi hører fra mange, der er vokset op i Ålum og Omegn, at de måske kommer en tur til Ålum den 25. november. siger Ghita Tougaard og tilføjer:

– Vi glæder os rigtig meget til at vise herlighederne frem for alle, der føler noget for Ålum Forsamlingshus.

Om Ålum forsamlingshus

I de seneste 7-8 år er Ålum Forsamlingshus blevet renoveret både ude og inde og står i dag som næsten nyt. Murværket er det samme som for 100 år siden, men næsten alt andet er skiftet en eller flere gange og der er også blevet tilbygget og ombygget, for eksempel toiletbygningen og scenebygningen.

Nu resterer kun, at der skal lægges nyt tag på, det sker i foråret 2024, og her kommer der tilmed solceller.

En mere fyldig beskrivelse af renoveringsprojekterne kan læses her!

 

Kommentarer