Debat og politik

Oust Mølle Folkeskov

Læserbrev af Daniel Madié, Byrårdsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Randers. 

Som politiker er det en fornøjelse at skrive dette læserbrev – et læserbrev om effektivt arbejde, der bliver til noget.

Jeg har med glæde og interesse deltaget i arbejdet og planlægningen af Oust Mølle Folkeskov. Herfra skal lyde en stor tak til alle jer, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med: Lars og Kim fra Folkeskoven.dk, biolog Randi fra kommunen, Heine fra Oust Mølle Skolen, Peter fra Verdo og alle jer fra skoler, institutioner, klubber og grundejerforeningerne i området. Også en tak til erhvervssponsorerne.

Det er lokalområdet ved Oust Mølle Skolen – Helsted, Neder Hornbæk og Kærsmindebads-kvarteret – der bliver nabo til den lille ny skov.

En folkeskov er kort fortalt et nyplantet skovområde, der etableres i tæt samarbejde mellem mange interessenter: Borgerne, der selv kan donere og plante træer, virksomheder, der ud fra et bæredygtighedsprincip donerer træer, lokale institutioner, lokale grundejerforeninger, kommunen og ikke mindst organisationen Folkeskoven.dk, som faciliterer processen. Folkeskove er brugervenlige og etableres således med åbne stisystemer, infotavler, hundearealer, MTB-stier, hestestier, madpakkehuse med videre. En oase i et bymæssigt miljø. Godt for beboerne, godt for grundvandet og godt for dyreliv og miljø generelt.

Lørdag 19. november klokken 13 klippes snoren, og forhåbentlig vil rigtig mange familier møde op denne dejlige dag og støtte projektet ved at donere og selv plante et træ. Det er sjovt, og så er det en god læring og oplevelse for især børn sådan at være med til at skabe et lille stykke fremtid med et bæredygtigt indhold.

Kommentarer