Ø. Tørslev

To mænd frifundet for røveri mod sparekasse

To mænd på henholdsvis 23 år og 27 år er fredag blevet frifundet for røveriet mod sparekassen i Øster Tørslev, der skete i foråret.

To mænd har siddet varetægtsfængslet, angiveligt for at have stået bag et bankrøveri mod sparekassen i Øster Tørslev i foråret. Men nu er de blevet frifundet. 

De to mænd på henholdsvis 23 og 27 år havde ifølge anklageskriftet tvunget kassereren til at udlevere omkring 40.000 kroner i kontanter, ved at true personalet i sparekassen med koben og en hardball-pistol.

En tredje person har været involveret i røveriet, da han eller hun holdt klar i en flugtbil på parkeringspladsen udenfor sparekassen.

Men ifølge forsvarer Mie Sønder Koch har der ikke været nok beviser til at dømme de to mænd.

– Jeg mener heller ikke, at der har været nok til overhovedet at rejse sagen, for der er ikke kommet noget som helst frem under efterforskningen. Det er jo ellers hele meningen med varetægtsfængslingen; at mistankegrundlaget skal bestyrkes, men der kom aldrig noget, har Mie Sønder Koch udtalt til Randers Amtsavis.

Ingen fældende beviser

De to frifundne mænd skulle ifølge anklageskriftet have begået et benzintyveri mod en Shell-station klokken 7 om morgenen samme dag, og via overvågningsbillederne fra stationen kunne anklagerne se et sammenfald mellem tyvene fra stationen og bankrøvernes udseende og bil. De to tiltalte har nemlig begge erkendt, at det var dem, der stjal benzinen.

– Her var der nogle indicier i form af sammenligning af den bil, man ser på Shell om morgenen og den bil, man senere ser ved røveriet, og hvor fælgene og måske soltaget matcher. Derudover finder anklageren i sammenligningen et sammenfald på min klients sko og den anden tiltaltes bukser, men hvor det andet tøj ikke passede sammen, fortæller Mie Sønder Koch til Amtsavisen.

De to mænd blev dog stadig dømt, da de også var tiltalt for andre forhold. Den ene blev dømt for et enkelt tyveriforhold og fik 40 dages fængsel. Den anden fik fem måneders fængsel og en betinget udvisning.

 

Kommentarer