Debat og politik

SF: Hal 4 kan vente, og det kan besparelserne også

Charlotte Broman Mølbæk Byrådsmedlem for SF i Randers Kommune. Medlem af børn og skoleudvalget. Medlem af socialudvalget. Medlem af Handicaprådet. Medlem af bevillingsnævnet.

“Med budgetforslaget “Velfærd og stærke fællesskaber” viser vi, at vi kan prioritere både velfærd og fællesskab,” skriver SF i denne pressemeddelse. 

Da Venstre insisterede på en hal 4 i et budget, der medfører omkring 200 millioner kroner i nedskæringer på velfærden, lukkede det desværre muligheden for, at SF kunne være en del af årets budgetforlig. For det er både socialt og økonomisk uansvarligt.

Hal 4 kan vente, og det kan besparelserne faktisk også.

Velfærd og skattestigning

For SF er velfærd langt vigtigere end en tvivlsom hal. Derfor er fællesskaber den røde tråd i vores fælles budgetforslag med Socialdemokratiet. Vi prioriterer nemlig velfærden, integration, breddeidræt, fritidsliv, lokalcentre og trafiksikkerhed.

I vores  budgetforslag indregnes der er en lille skattestigning på 0.3%, og til gengæld vil borgerne få alle besparelser på daginstitutioner, skoler, familieområdet, socialområdet, handicappede og ældre annulleret.

– Regeringen droppede heldigvis omprioriteringsbidraget på landsplan, og det gør vi også i vores budgetforslag lokalt. Vores velfærdsområder kan ikke klare flere nedskæringer – det fremgik af højt og tydeligt af høringssvarene. Og dem lytter vi selvfølgelig til!, siger Charlotte Broman Mølbæk fra SF i Randers.

Råd til at styrke de trængte områder

Selvom der betales sanktioner af skattestigningen, så er der alligevel råd til, at vi kan styrke nogle af de trængte områder. Daginstitutioner og dagplejen får et løft på godt 13 millioner kroner, skolerne får en Inklusions- og specialundervisningspulje, handicapområdet får flere midler, ligesom familieafdelingen får en betydelig vitaminindsprøjtning.

Det er helt almindeligt kendt, at disse områder er stærkt pressede, og det er nødvendigt med flere ressourcer, for at de kan løfte opgaven – så vi ikke svigter børnene, de unge, de sårbare og de handicappede.

Styrke integrationen

Derudover satser vi på at styrke integrationen med et fokus på Nørrevangsskolen, som har den største del af etniske børn.

– Jeg er glad for, at der kommer fokus på tilbud om traumebehandling og behandling af PTSD gældende for både børn og voksne. Og jeg er særligt glad for tilbuddet om mentorordninger for etniske kvinder. Det vil få flere i uddannelse og ud på arbejdsmarkedet, siger Charlotte Broman Mølbæk.

I Venstres og DFs budgetforlig er de sårbare unge også med til at betale prisen i form af besparelser. De er i forvejen på kanten af samfundet og i risiko for at falde helt udenfor fællesskabet, og derfor prioriterer vi en særlig indsats mod elevfravær og iværksætter rådgivning samt gratis psykologhjælp til unge mellem 15 og 25 år.

Breddeidræt vigtigere end hal 4

I SF mener vi, at breddeidrætten er langt vigtigere end en hal 4, og derfor sætter vi penge af til renovering af slidte bygninger og nedsætter hallejen. Det kan mærkes derude.

Derudover styrker vi det lokale musikliv ved at investere i tre containere, der skal benyttes som øvelokaler, ligesom vi prioriterer at investere i lokalcentre og i en række mindre, men vigtige projekter i lokalområderne, som en bro i Langå.

Sikre skoleveje og cykelstier bliver også markant prioriteret, da det er utroligt vigtigt, at det er sikkert for de yngste borgere at færdes i trafikken.

Rigtig mange områder prioriteres i vores fælles budgetforslag med Socialdemokratiet. Hele omdrejningspunktet er fællesskabet – og målet er en styrkelse af hele kommunen. For det skal være godt at bo i Randers kommune hele livet.

Kommentarer