Randers By

Ny radikal bestyrelse vil råbe byrådet op

De unge i Radikal Ungdom Hobro/Randers, har store visioner for Danmarks yngre befolkning i fremtiden. Arkivfoto.

Radikal Ungdom Hobro/Randers har holdt generalforsamling og fået sat en ny bestyrelse sammen, og de radikale unge har ambitioner. 

– Vi håber på at kunne præge byrådet til at få sat lidt fokus på unge i Randers Kommune. Oftest bliver byrådsmøderne hurtigt til at magtkamp, hvilket langt fra kommer borgerne til gode. De bør tilgodese unge, da vi er fremtiden, lyder det fra formand Rebecca Marie Pedersen, 17 år.

De unge radikale vil også sætte fokus på unges interesse for samfundet. Ikke nødvendigvis et politisk medlemskab, men en større forståelse for samfundet, og måske en større idé om, hvor krydset skal sættes næste gang.

3 vigtige valg

– Det kommende år, byder på 3 vigtige valg. Skolevalget finder sted til januar. Der skal udskolingen blive mere bevidste om det politiske danmark – og til sidst sætte et kryds. Det valg er en kæmpe mulighed for unge, som gerne vil blive bevidste og mere præcise overfor ens eget standpunkt.

– Der er udover det et folketings- og et europaparlamentsvalg. Det er også en kæmpe mulighed for unge, som måske gerne vil se lidt udover egne landegrænser. Den politik, som bliver ført i Brussels, kan have en enorm betydning for vores fremtidige muligheder for at studere og arbejde i udlandet. Også det kommende folketingsvalg, kan have en enorm betydning. Det uddannelsesloft, som blev indført har sat en stopper for vores mulighed til at vælge om, understreger formand Rebecca Marie Pedersen og tilføjer:

– Vi havde en frihed til at kunne ombestemme os, og den er blevet taget fra os. Uddannelse skal også prioriteres højere end det bliver i dag. Der skal ikke spares mere. De besparelser ville kunne mærkes og vil langt fra gavne vores fremtid. Vi unge har en kæmpe rolle i samfundet, og det skal vi udnytte. Derfor er det enormt vigtigt at få taget stilling, slutter formand Rebecca Marie Pedersen, Radikal Ungdom.

Kommentarer