Randers By

57 lindetræer langs Århusvej

Allétræer på de mange ledige grunde langs østsuden skal nu forskønne Aarhusvej.

I dag starter tilplantningen af de tomme grunde på østsiden af Århusvej igang. Her plantes lindetræer, som skal pynte, indtil der engang bliver penge til ekstra vejbaner, fortæller Randers Amtsavis. 

Over de seneste år har Randers Kommune opkøbt tomme grunde langs indfaldsvejen mod syd: Århusvej. Grundene er købt for at gøre en udvidelse af vejen mulig. Udvidelsen er dog ikke lige på trapperne, fortæller Randers Amtsavis, der har talt med afdelingsleder i sekretariat, veje og bygninger hos Randers Kommune, Rune Asmussen.

»Vi står ikke lige foran at skulle udvide Århusvej. Der skal først være penge til det, og kigger man på overslaget, der blev lavet i 2008, så stod det til 120 millioner kroner dengang – et beløb, der sikkert ikke er blevet mindre her otte år efter. Når det er sagt, så skal vi også først have løst problemet med trafikproppen over broen. Som det er nu, virker Århusvej som en slags dosering i køen, frem til man når broen. Og det vil ikke ændre sig ved, fortæller afdelingslederen.

Kommunen fortsætter med opkøb af grunde i takt med, at ejerne af huse langs Århusvejs østlige side bliver trætte af at bo der. Men mens man venter på penge i kassen til de trafikale forbedringer, kan borgerne lige så godt få noget kønt at kigge på.

Derfor plantes der nu vejtræer. Valget er faldet på det populære allétræ, lindetræet, som kan blive op til 30 meter højt og nå en alder på 300 år. De træer, der kommer de følgende dage har dog en starthøjde på tre til fem meter.

Kommentarer