Udbyneder

Tiltalte fra Udbyneder nægter sig skyldige i manddrab

Retssal G i retten i Randers var propfyldt til det første retsmøde af i alt seks, hvor skyldsspørgsmålet i drabssagen fra Udbyneder sidste år skal afklares.

Sagen går tilbage til 27. maj sidste år, hvor den 40-årige Brian Rejmer døde efter påkørsel af en motorcykel, der forårsagede en overrevet legemspulsåre og gav indre blødninger. Den 45-årige, som også blev påkørt, overlevede sine kvæstelser. Han pådrog sig åbent benbrud, brud på to ribben og en sammenklappet lunge.
To unge mænd på henholdsvis 25 og 26 år står anklaget for manddrab og forsøg på manddrab.

Erkender uagtsomt manddrab

Randers Amtsavis, som overværede retsmødet, skriver om to unge mænd, at de har kendt hinanden i ti år og ofte går og makker med maskiner og motorcykler i den 25 åriges forældres garage. De lider begge af ADHD og er misbrugere af flere forskellige former for euforiserende stoffer.

Den 25 årige, som var første mand i vidneskranken, kunne ikke huske meget fra den pågældende aften. Han nægter sig skyldig i manddrab, men erkender uagtsomt manddrab. Af hans vidneudsagnet fremgik det, at de to venner efter at været blevet ringet op af den 45-årige kørte på motocrosser over til hans hus, hvor også den 40-årige var til stede, for at handle nogle stoffer. Den 25-årige kørte med den 26-årige bagpå over til huset 5 minutters kørsel væk og parkerer motocrosseren. Men så husker han ikke mere fra aftenen, før politiet dukker op.

Den 26-årige kunne bidrage med flere detaljer, og ifølge hans vidneudsagn opstod der noget tumult, da ankom til huset. Han blev inde i huset, mens tumulten fortsatte udenfor. Da han kommer ud har den 25-årige sat sig på motorcyklen, den 26-årige hopper bag på. Ifølge Amtsavisen forklarer den 26-årige, at de med stor fart kører hen mod de to mænd, og at han fornemmer at den 25-årige forsøger at undvige. Men de rammer ind i hvert fald den 45-årige, mener han.

Ifølge vidneudsagnet bliver han slået bevistløs, men vågner og hører den 45-vånde sig. Han konstaterer også, at den 40-årige har puls og lægger denne i aflåst sideleje.

Den 26-årige fortæller ifølge Amtsavisen, at han efterfølgende stikker den 46-årige et par flade i arrigskab over dennes aggressive adfærd, som han mener er skyld i eskaleringen. Og han ser, at den den 25-årige kører over den 45-årige.

“Hvis man kan køre nænsom hen over nogle, så er dét det, han gør. Han ruller henover, triller henover,” refererer Amtsavisen ham for at sige.

Sagen fortsætter mandag

Retssagen forstætter mandag 13. juni med vidneforklaring af blandt andet den overlevende 45-årige. Derudover er der afsat retsdage den følgende ugen: tirsdag 21.,onsdag 22. juni, torsdag 23. juni, og der forventes at falde dom fredag 24. juni.

Kommentarer