Randers By

50 år: Verdo-direktør sætter kurs for midtjysk flagskib

Foto: Jakob Lerche

”Vi skal cementere Verdo som lokalt flagskib, så vi har en stor rejse foran os”, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, adm. direktør hos Verdo, som onsdag fylder 50 år.

Jakob Flyvbjerg Christensen har stået i spidsen for den midtjyske energikoncern med hovedsæde i Randers siden januar 2020, hvor den daværende direktør måtte trække sig på grund af sager om opkrævning af for høje afgifter. Udover at arbejde med oprydning i de gamle sager, har Jakob i de første år sammen med bestyrelsen formået at gennemføre en række markante ændringer i koncernen. For eksempel er organisationsstrukturen blevet ændret, så forbrugerne i dag er blevet medejere. Det har åbnet for en mere langsigtet strategi, hvor Verdo har til formål at skabe værdi for lokalsamfundet og være en drivende kraft i den grønne omstilling. 

”Vi skal udvikle Verdo som en virksomhed, der til stadighed er i stand at give noget tilbage til lokalsamfundet. Det kan lade sig gøre, fordi vi er en kombination af en forsyningsvirksomhed og en kommerciel virksomhed, og fordi vi har nogle helt unikke kernekompetencer inden for den grønne omstilling til udvikling af fremtidens varme og digitalisering. De muligheder skal vi udnytte, så vi bliver en katalysator for lokalsamfundet,” siger Jakob Flyvbjerg Christensen, der selv er født og opvokset i Randers.

Jakob Flyvbjerg Christensen indledte sin karriere hos A.P. Møller – Mærsk, hvor det blev til en række forskellige lederstillinger i Danmark, Sverige, Norge og Italien. Efter en årrække hos det Mærsk-ejede APM Terminals i Haag vendte familien i 2014 tilbage til Danmark, hvor Jakob Flyvbjerg Christensen blev adm. direktør for Aarhus Havn.  

Siden skiftet til Verdo i 2020 har han boet i hjembyen Randers med sin hustru, skolesundhedsplejerske Charlotte Flyvbjerg Christensen og parrets to piger på 11 og 14 år. I sin fritid holder Jakob af at gå på jagt sammen med familiens hund, Woody, en sort labrador formel 1. Derudover er han bidt af naturvidenskab og arbejder som frivillig i bestyrelsen hos Naturhistorisk Museum i Aarhus. 

Jakob Flyvbjerg Christensen – Blå bog 

Født i Randers den 31. august 1972. 

Gift med skolesundhedsplejerske Charlotte Flyvbjerg Christensen. Sammen har parret to døtre på henholdsvis 11 og 14 år. 

Uddannet i økonomi ved Aarhus Handelsskole i 1997 og Supply Chain Management ved Københavns Handelsskole (CBS) i 2003. 

Arbejde: Fra 1997 til 2007 ansat i forskellige roller for A.P. Møller – Mærsk i Danmark, Norge, Sverige og Italien. Fra 2007-2014 ansat hos det Mærsk-ejede APM Terminals i henholdsvis Aarhus og Haag. Fra 2014 – 2019 adm. direktør i Aarhus Havn. Siden 1. januar 2020 adm. direktør i energikoncernen Verdo i Randers. 

I sin fritid holder Jakob af at gå på jagt sammen med familiens hund, Woody, en sort labrador formel 1. Derudover er han frivillig i bestyrelsen hos Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Kommentarer