Randers By

5 kandidater på Forbrugervalgets stemmeseddel

Hvem af disse 5 herrer skal ende som forbrugerrepræsentant i Vandmiljø Randers’ bestyrelse?

Fem mænd ønsker at tage en 4-årig tørn i Vandmiljø Randers’ bestyrelse og arbejde for bedre klimaløsninger, grundvandsbeskyttelse og fair priser for kunderne – men hvem skal det være? Du kan fra den 18. oktober og frem til den 24. november sætte husstandens kryds ved favoritkandidaten.

Kandidatopstillingsperioden til Forbrugervalget ved Vandmiljø Randers er ovre, og 5 kandidater levede op til kravet om 10 stillere. Nu er det op til selskabets kunder at bestemme hvem, der skal repræsentere dem i Vandmiljø Randers’ bestyrelse. Valget åbner den 18. oktober, hvor hvert forbrugssted har én stemme, hvilket gør valget noget anderledes end fx kommunalvalget, hvor alle over 18 år har en stemme. Hver husstand – også kaldet forbrugssted – har én stemme, så snak med hustruen, manden, de voksne børn eller samleveren, inden du stemmer, lyder opfordringen fra Vandmiljø Randers A/S.

– For vores kunders vedkommende så har deres husstand én stemme, også selvom der er tre i huset, som er myndige og stemmeberettiget ved fx kommunalvalget. Derfor anbefaler vi, at man lige taler sammen, inden husstanden sætter et kryds, siger Martin Frydensberg, der er økonomichef og en del af Vandmiljø Randers’ valgudvalg. 

Hvem skal have din stemme?

Du kan allerede nu se hvilke kandidater, du kan stemme på på Vandmiljø Randers’ hjemmeside: vmr.dk. Fælles for de fem er, at de brænder for at gøre en forskel for forbrugerne i kommunen – og det er så også det. Kandidaterne er:

 • Bo Vestergaard Hansen, Romalt
 • Karl Jakobsen, Nordbyen
 • Kim Mittrup, Randers C
 • Michael Mose, Kristrup
 • Peter Herred Jensen, Hastrup

Stem, når det passer dig

Forbrugervalget ved Vandmiljø Randers foregår digitalt på forsyningens hjemmeside, vmr.dk fra den 18. oktober til den 24. november. Det har nemlig været et stort ønske, at stemmeafgivelsen skulle være så let som muligt.

– Vi har ønsket at være så fleksible og uafhængigt af et bestemt fysisk sted. Vores kunder skal let kunne tilgå valget – det gøres i dag elektronisk, siger Martin Frydensberg

Det er altså op til Vandmiljø Randers’ kunder, hvornår de synes, det passer ind i deres hverdag at afgive stemme. 

Er du ikke hjemmevant i den digitale verden, så er der hjælp og vejledning at hente i Vandmiljø Randers’ administrationsbygning på Tørvebryggen 12 indenfor åbningstiden.

Stemmeteknisk info:

Stemmerne til valget til Vandmiljø Randers’ bestyrelse går på forbrugssted, derfor har hver husstand én stemme. 

 • Er du ejer af en bolig, har husstanden én stemme, og du stemmer med NemID (baseret på din folkeregisteradresse).
 • Er du lejer, har husstanden én stemme, og du stemmer med dit NemID (baseret på din folkeregisteradresse).
 • Er du ejer af flere ejendomme, kan du kun stemme fra din folkeregisteradresse – og gøres med dit NemID. Du får ikke flere stemmer ved at eje flere ejendomme. 
 • Er du virksomhedsejer, kan du bruge NemID, men har du ikke eller virker det ikke, kan du bestille en stemmekode. 
 • Er du fritaget NemID, skal du bestille en stemmekode. Det gøres via Vandmiljø Randers’ valgportal: Vandmiljø Randers – Forbrugervalg 2021 (vmr.dk)
 • Har du en virksomhedsafdeling i Randers Kommune, men hovedsæde i en anden kommune, skal du bestille en stemmekode. Det er kun den tegningsberettigede, der har stemmeret. Virksomheden har én stemme.
 • Er du sommerhusejer i Randers Kommune, men bosiddende udenfor Randers Kommune skal du bestille en stemmekode.

Alle forbrugssteder, der ønsker at stemme, skal gøre det via: stemonline.dk/vmr (linket åbner i et nyt vindue).

Kommentarer