Kultur

4. maj markeres med frihedsbudskabet og alsang ved Fussingø Slot

Siden 2020 har menighedsrådet og lokale foreninger, herunder Fussingø-gruppen, markeret Frihedsdagen ved Fussingø Slot. Fremsendt foto

På lørdag den 4. maj vil frihedshedsbudskabet fra London igen lyde fra højtalerne ved Fussingø Slot. Det højtidelige øjeblik indtræder klokken 20.33, som det skete på samme dato i 1945, da de tyske tropper opgav besættelsen af Danmark. 

FUSSINGØ – Befrielsens forløsende ord markerer samtidig afslutningen på et arrangement, som Fussingø-gruppen og en række andre lokale foreninger står som fælles arrangør af, og som støttes økonomisk af Randers Kommune. 

Begivenheden begynder klokken 19.30 og byder på både fællessang og taler. Årets taler er Flemming Kloster Poulsen, præst, fortæller, forfatter og tidligere tilknyttet Sct. Mortens Sogn i Randers og den danske kirke i London. 

Sognepræst Søren Dam Kjeldsen vil give en indsigtsfuld præsentation af de valgte sange, og som forsanger har arrangørerne allieret sig med Kasper Wittrup Laursen, der er kirkesanger ved Johanneskirken. Flemming Kloster Poulsen har lovet at tilsætte sangene musik med sin medbragte violin. 

Der er således lagt op til endnu en uforglemmelig forårsaften på plænen ved slottet, hvor vi hylder friheden og mindes historiens betydningsfulde begivenheder.

Alle inviteres til at deltage og bidrage til den stemningsfulde atmosfære. Da det hele foregår udendørs opfordrer arrangørerne deltagerne til selv at medbringe en stol og et lunt tæppe.

Efter arrangementet bliver der mulighed for at lune sig ved en kop kaffe med kage eller te i slottets hyggelige café. 

 

Kommentarer