Randers By

360.805 innovationskroner til spilvirksomhed i Randers

Holdet bag Pool Legends. Pressefoto.

Den randrusianske spiludviklingsvirksomhed Pool Legends har søgt 360.805 hos Innovationsfondens program Innobooster og fået hver en krone. Det betyder et vigtigt boost for virksomheden.

Pool Legends, der bor til leje i Business Park Randers, er i gang med at udvikle et mobil-spil, der har potentiale til at blive stort. Omdrejningspunktet for spillet er pool, og det er noget de to stiftere Karsten Niemeier og Thomas Elgaard har forstand på. Inden de startede Pool Legends arbejdede de to nemlig på et andet pool-spil, som i dag er blevet download’et mere end 340 mio. gange. Her valgte de dog at sælge spillet til en udbyder mod et enkeltbeløb.

– Vi har jo nok fortrudt, at vi valgte at sælge for et engangsbeløb, når vi i dag kigger på den indtjening spillet har fået. Derfor vil vi nu lave et spil, hvor vi er med hele vejen, og hvor vi samtidig kan bruge al den erfaring vi har på området, siger Thomas Elgaard.

Ny udvikler
For at kunne udvikle deres nye spil efter udbyderens krav har Pool Legends været nød til at udvikle i Unity – en teknologi som de to udviklere ikke selv er eksperter i. Derfor har de valgt at få to erfarne Unity-konsulenter fra bureauet BitBreak med på opgaven. De to tilkoblede konsulenter er dog ret omkostningstunge, men det har de to partnere fundet en løsning på. Det lokale erhvervsråd, Erhverv Randers, har nemlig hjulpet Pool Legends med at finde finansiering til udviklerne.

Finansiering
– Da vi snakkede med vores partnerinvestor CAPNOVA om finansieringen af vores to nye Unity-konsulenter, anbefalede de, at vi tog en snak med vores lokale erhvervsråd, som tilfældigvis også holder til i Business Park Randers. Vi tog kontakt til Torsten Westh, som er konsulent i Erhverv Randers, og han fik os ret hurtigt sporet ind på en ordning der hedder Innobooster, fortæller Karsten Niemeier.

– Innobooster er et program hos Innovationsfonden, der fokuserer på investeringer i små og mellemstore virksomheder med kommercielt lovende innovative produkter, og det passede lige til Pool Legends’ behov. Midlerne kan nemlig bruges som løn til de to konsulenter og samtidig kan Pool Legends bruge deres egen lønomkostning som den medfinansiering, der skal til for at kunne få penge ud af Innobooster-programmet, siger Torsten Westh.

Anden gang er lykkens gang
Herefter gik det ret stærkt. De to partnere lavede sammen med Erhverv Randers en ansøgning til Innobooster, og den blev sendt af sted til Innovationsfonden. Efter en måned kom svaret tilbage, ”afslag” stod der.

– Hvis jeg siger, at vi ikke var skuffede, ville jeg lyve. Men Torsten sagde, at vi skulle revidere vores første ansøgning og prøve igen. Så det gjorde vi. Herefter gik der endnu en måned, og så fik vi godkendt ansøgningen, siger Thomas Elgaard med et smil.

– Vi er faktisk ret overraskede over, hvor hurtigt det er gået, også selvom vi var nød til at sende ansøgningen ind to gange. Normalt kan sådan nogle processer tage meget lang tid, men her tager det kun en måned fra man sender ansøgningen til man har et svar, og det er attraktivt for mange virksomheder, der gerne vil udvikle deres egne produkter, siger Karsten Niemeier.

Pool Legends blev stiftet tilbage i december 2014 af de to partnere og udviklere Thomas Elgaard og Carsten Niemeir med støtte fra CAPNOVA, som støtter virksomheder med risikovillig offentlig kapital, og derfor også ejer en andel af virksomheden. App-spillet, som de er ved at udvikle, forventes at være klar til download i efteråret 2017.

Innobooster-ordningen er blevet sat i værk i august 2015 og er styret af innovationsfonden. Der er et naturligt fokus på innovation og der er mulighed for at få mellem 50.000 og 5 mio. kr. alt efter potentialet i produktet eller ydelsen.

Kommentarer