Samfund

2017 bliver børnenes år

Anders Buhl-Christensen, Randers NØ - Medlem af Randers Byråd for Venstre, formand for Børn- og Skoleudvalget.

Af Anders Buhl-Christensen, Lindegårdsvej 79, Randers NØ – Medlem af Randers Byråd for Venstre, formand for Børn- og Skoleudvalget.

Torsdag i sidste uge blev Dansk Folkeparti og Venstre enige om et budget, hvor langt de fleste penge går til børneområdet.

Sidste år var det ældreområdet der fik et stort løft, samt en model med 100 % demografiregulering der sikre at der løbende tilføres ekstra midler i forhold til stigende antal ældre.

I år har vi valgt at give et hårdt tiltrængt løft til vores daginstitutioner og til vores dagplejere. De to foregående år har vi friholdt området for besparelser, men nu får de et stort løft på 50 millioner over de næste fire år, eller mere end 12 millioner kr. om året. I Venstre tror vi på, at en tidlig indsats kan styrke vores børns læring, og give langt flere en rigtig god start i livet.

Ja, det er en prioritering, vi vælger at spare på andre områder for at frigive midler til børnene. I Randers bruger vi den service-ramme, vi har til rådighed, og som er fastsat af regeringen. Derfor og for at sikre en stabil og sikker økonomi er det nødvendigt at foretage valg.

Vi afsætter 2,5 millioner om året til at styrke genopretningen af familieområdet. Byrådet har vedtaget en plan over tre år, vi vil gerne give en stærk håndsrækning til vores dygtige ledere og medarbejdere så der kan ansættes ekstra personale, så der bliver flere hænder til at indhente sagspuklerne.

Skolerne skulle spare 9 millioner i 2017, 1 %. Vi vælger at tilbageføre 6 millioner, samtidig er vi i gang med omfattende renovering og modernisering for mere end 200 millioner. Noget som kun kan ske, fordi vi turde træffe de meget vanskelige beslutninger om ny struktur.

Ikke tidligere i den nye kommunes historie er der afsat så mange penge til børnene.

Mvh. en tilfreds formand for børn og skole området.

Kommentarer