Erhverv

1270 randrusianske sommerblomster på vej til Tivoli Friheden

Kamilla Høy, plantefaglig rådgiver hos Plantetorvet.dk.

Et større samarbejde mellem Tivoli Friheden og den randrusianske virksomhed Plantetorvet.dk bliver synligt fra 1. juli.

Hvis du er glad for farverige blomster, kan du få din lyst styret i Tivoli Friheden i løbet af sommeren. Lige nu er specialister fra Plantetorvet.dk i fuld gang med forberedelserne til årets Blomsterfestival, der finder sted fra 1. juli – 7. august.

Her finder man ikke færre end 1.270 sommerblomster, som til sammen skaber en eksplosion af et blomstrende, farverigt tæppe rundt om forlystelser og boder.

”Vi er meget spændt på resultatet,” siger Mette Kathrine Neergaard, Kreativ Event Specialist & Konceptudvikler i Tivoli Friheden.

”Forberedelserne har været i gang længe, og nu kan vi endelig begynde at fornemme den eksplosion af farver, som sommerblomsterne giver,” siger hun.

God planlægning

Tivoli Friheden samarbejder med blomsterspecialister fra Plantetorvet.dk, og her er plantefaglig rådgiver hos Plantetorvet.dk Kamilla Høy tovholder på projektet.

”Flotte og farverige blomster er et spørgsmål om planlægning og dygtige leverandører,” siger hun.

”Det er ikke noget, der sker over én nat. Det kræver gode kontakter til de helt rigtige leverandører, der kan levere kvalitetsplanter til parken,” siger hun og fortsætter:

”Derudover er det et stort fysisk arbejde at plante og passe de mange blomster. Det kræver god planlægning, så vi er sikre på, at de holder hele blomsterfestivalen igennem.”

Stigende efterspørgsel på sommerblomster

Det er ikke tilfældigt, at valget faldt på sommerblomster. Ifølge Kamilla Høy er efterspørgslen på netop denne plantegruppe stødt stigende, og det er der gode grunde til.

”Sommerblomster er fantastiske, fordi man hurtigt kan få farver og dufte ind i haven,” fortæller hun. ”De er heller ikke så dyre at købe og dyrke, og så er de ret taknemmelige i både bede og krukker.

Tivoli Friheden vil blive dekoreret op med canna, georginer, begonia, liljer, gladiolus og mange andre smukke sommerblomster. De er alle dyrket i dette forår, så de vises fra deres bedste side til Blomsterfestivalen.

Fem plantetemaer baseret på havetrends

Plantetorvet.dk bidrager ikke kun med sommerblomster til årets Blomsterfestival.

Kamilla Høy har sammen med en række af Plantetorvet.dks gartnere udviklet fem plantetemaer baseret på de største havetrends i 2022: Terrasser & altaner, Biodiversitet i haven, Den spiselige have, Roser og Den nye have.

”Under hele Blomsterfestivalen kan gæsterne tage med os på havevandring i de forskellige temaer og få gode råd til deres egen have,” fortæller Kamilla Høy, der er vant til at svare på plantefaglige spørgsmål fra haveejere, når hun til dagligt sidder som gartner i kundeservice på Plantetorvet.dk.

”Vi har de seneste år – særligt under corona – kunnet mærke en stigende interesse for haven og havelivet. Derfor er det en stor fornøjelse også at kunne vejlede og inspirere ude i parken.”

Også Tivoli Friheden er glade for samarbejdet, der nu har stået på i to år.

”Vores samarbejde opstod i første omgang, fordi vores gæster gerne ville vide mere om planterne i parken. Det var en stor succes sidste år, og derfor var det helt naturligt for os at fortsætte igen i år,” siger Mette Kathrine Neergaard.

Kommentarer