Over Hornbæk

11-årige Sebastian hjalp med første spadestik i HIKC

Her er det fra venstre formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers byråd, Louise Høgh, der sammen med HIKC’s bestyrelsesformand Anders Høgstrup og 11-årige Sebastian Fischer Mortensen, der tager det første tripple spadestik.

Den 11-årige fodboldspiller i Hornbæk Sportsforening, Sebastian Fischer Mortensen, blev kaldt til hjælp, da der skulle være første spadestik på om- og tilbygningen af Randers Firmasports klubhus i forbindelse med projektet Hornbæk Idræt & KulturCenter.

Formanden for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers byråd, Louise Høgh, fik første valget mellem en motoriseret gravemaskine og den kommunale ”dobbeltspade”. Hun valgte maskinen, men da den alligevel ikke kunne starte, blev det til et rigtigt spadestik, som hun foretog sammen med HIKC’s bestyrelsesformand Anders Høgstrup og altså 11-årige Sebastian.

Dermed er andet afsnit af Hornbæk-projektets fase 1 sat i gang, og om et halvt års tid er klubhuset udbygget med bedre omklædningsforhold, større mødelokale, E-sportsrum og en terrasse med udsigt ud over de kunststofbaner, der allerede nu er ved at blive anlagt.

Randers kommune er bygherre på denne del af projektet, og arbejdet, der udføres af Risskov Murer- og Entreprenørforretning, koster knap 6,9 mill. kr. Når det er overstået, vil firmasportens klubhus være en saga blot skifte navn til HIKC’s klubhus med plads til aktiviteter for alle borgere og foreninger i Hornbæk-området.

– Dagen i dag er lidt af en milepæl, indledte Louise Høgh.

– I mange frivillige, der har arbejdet hårdt for at komme så langt, burde have et diplom i krisestyring, for der har været mange knaster undervejs. De er blevet løst. Ikke mindst takket være et godt, tæt og konstruktivt samarbejde med forvaltningen.

Louise Høgh sagde i øvrigt, at det hele falder i god tråd med den visionsaftale, som Randers kommune i starten af året indgik med DGI og DIF om at være partnere i det store Bevæg Dig For Livet-projekt. Det er et projekt, der skal gøre Danmark til verdens mest aktive nation i 2025, og det nye HIKC rammer – ifølge Louise Høgh – lige ind i hjertekulen af det projekt.

– Der mangler nogle få hundrede tusinde kroner for at have økonomi til at nå alt det ønskede, men jeg er sikker på, at I nok skal nå det, understregede formanden for sundheds-, idræts- og kulturudvalget.

Anders Høgstrup, formand for Hornbæk Idræt & KulturCenters første bestyrelse, havde stor tak til Randers kommune for samarbejde og opbakning. Der var en særlig tak til HIKC’s byggeudvalg, som har lavet et grundigt forarbejde til Rådgivende Ingeniørfirma Vognsen og arkitektfirmaet Bang og Jeppesen.

– Randers kommune er bygherre, men HIKC bidrager også økonomisk til projektet, så derfor har jeg en særlig tak til styregruppen for HIKC, til sponsorerne og fondene og ikke mindst til de mange privatpersoner, der har ydet bidrag, sagde Anders Høgstrup.

– Sidst men ikke mindst tak til Randers Firmasport, som har været positive hele vejen igennem, selv om de nu skal opgive det klubhus, som de har ejet og passet på i 30 år.

– Vi ser frem til at fylde huset med det, det drejer sig om, nemlig masser af aktiviteter og samvær. Med mit kendskab til foreningerne i Hornbæk har jeg troen på, at det hus, vi bygger, bliver et pulserende hus fyldt med det bedste af den danske foreningstradition, sluttede Anders Høgstrup, hvorefter der var kaffe og kage i det eksisterende mødelokale, som så snart lukkes ned for at genopstå i fornyet udgave om et halvt år.

Kommentarer