Nørbæk

100 kilo affald forsvandt fra Nørbæk

Elever fra Nørbæk Efterskole ryddede cirka 50 kilometer vej for affald, på skolens affaldsindsamlingsdag søndag 13. marts.

Der var 36 elever i aktion på vejene omkring Nørbæk og Fårup søndag 13. marts på skolens årlige affalds-indsamlingsdag. Til sammen fik de dækket et vejområde på cirka 50 kilometer og samlet cirka 100 kilo blandet affald – blandt andet gammelt jern og mange dåser.

– Eleverne var ellers trætte ovenpå en dag med gymnastikopvisning i Purhus-Hallen i forbindelse med FSI’s årlige stævne. Trods det gik de bevæbnet med handsker og sække i gang på de ruter, de havde valgt at samle på. Nogle blev hentet med tunge sække, og fire drenge var så heldige at møde en venlig mand, som stak dem 400 kroner for deres indsats. Et andet par drenge blev kaldt hverdagens helte på deres vej med deres affaldssækken. Overordnet var alle elever overraskede over den store mængde affald de fandt og ret stolte, da de blev vejet med deres bytte, fortæller lærer Lene Simpson.

Nørbæk Efterskole har desuden i år været tidligt på færde og meldt sig som indsamlere til Danmarks Naturfredningsforening, der har en landsdækkende affaldsindsamling 17. april.

– Der er mange gode grunde til at bakke op om sådan en indsamling. Vi føler, vi gør en god gerning, eleverne får masser af god motion, frisk luft og lejlighed til at nyde naturen, fortæller Lene Simpson.

Kommentarer