Samfund

10-årige Ida vinder Vinterlæsedysten: Det giver ro i hovedet at læse

Ida Kjeldsen fra 4.c på Vestervangsskolen lægger ikke bøgerne på hylden, selvom Vinterlæsedysten er slut for denne gang. Foto: Randers Kommune

Ida Kjeldsen fra 4.c. på Vestervangsskolen har læst 14 bøger i februar måned og vinder dermed årets udgave af Vinterlæsedysten på Randers Bibliotek.

– Jeg kan godt lide at læse, når jeg kommer hjem fra skole. Det giver ro i hovedet, og så slapper jeg af, fortæller 10-årige Ida Kjeldsen, der netop er udråbt som vinder af Vinterlæsedysten 2023 på Randers Bibliotek.

– Med Vinterlæsedysten sætter vi fokus på læseglæde blandt elever i 4. – 6. klasser i Randers Kommune. Vi kårer den bedste boganmeldelse hver måned, og konkurrenceelementet får flere til at dykke ned i bøgernes verden, siger Jørgen Ledet, børnebibliotekar på Randers Bibliotek.

Vindere af de forskellige konkurrencer har hver fået et gavekort til Bog og Idé i præmie, og Ida Kjeldsen modtog desuden et gavekort på en biografoplevelse for to.

Vildhekse, mod og fælles oplevelser

150 elever fra folkeskolerne i Randers Kommune deltog i Vinterlæsedysten 2023, og de var alle inviteret til en fælles afslutning på Randers Bibliotek fredag 24. marts. Her holdt børnebogsforfatteren LG Jensen et spændende og humoristisk oplæg om helte og skurke.

LG Jensen står bag serier som GamerAgenterne, Bulder & Brag og Mestertyven Vips. En af hans pointer til børnene var, at man ikke kan være modig, hvis man ikke også er bange.

Vinderen af Vinterlæsedysten, Ida Kjeldsen, har fundet sin egen helt i de bøger, hun har læst i februar.

– Vildheks er den bedste bog, jeg nogensinde har læst. Serien er spændende, og der står rigtig meget i bøgerne. Jeg er i gang med at læse nummer tre i serien lige nu, fortæller Ida Kjeldsen, der bestemt ikke lægger bøgerne på hylden, selvom Vinterlæsedysten er slut for denne gang.

 

Kommentarer