Samfund

1.000 børn og voksne besøgte Regionshospitalet Randers til Åbent Hospital

Regionshospitalet Randers afholdte Åbent Hospital søndag, hvor godt 1.000 børn og voksne benyttede sig af muligheden for at se det hele indefra. Foto: Helle Brandstrup Larsen.

Søndag den 3. september slog Regionshospitalet Randers dørene op til Åbent Hospital, hvor omkring 1.000 børn og voksne besøgte hospitalet – og de havde taget bamser i massevis med.

Der var noget at opleve for alle aldre, da Regionshospitalet Randers søndag d. 3. september bød indenfor til Åbent Hospital.

I løbet af de tre timer, arrangementer varede, slog omkring 1.000 børn og voksne vejen forbi, og de havde følgeskab af et utal af bamser og andre krammedyr, som blev tilset og behandlet i Bamseklinikken, der var én af de mange ting, man kunne opleve på dagen.

– Det er simpelthen fantastisk, at så mange mennesker vælger at besøge os. Vi har haft gæster i alle aldre, og flere var afsted med børn, forældre og bedsteforældre. Det er en rigtig god måde at vise offentligheden, hvad vi arbejder med hver eneste dag, siger lægefaglig direktør Lone Winther Jensen.

Bamseklinik og flæskestegssyning

Flere af hospitalets afdelinger bød ind med oplevelser for både store og små. Blandt andet kunne man prøve at sy i en flæskesteg for at se, om man måske går rundt med en kirurg i maven.

Det var også muligt at komme på rundvisning i Patientkøkkenet og i de skjulte gange i kælderen under stuerne. Og så kunne man blandt andet komme ind i en ambulance, lære om fødsler, se hvordan en intensivstue er indrettet og blive klogere på, hvordan det er at være indlagt på en medicinsk stue.

Man kunne også lære om, hvordan hospitalet arbejder med bæredygtighed og Den Digitale Forløbsguide, som er et værktøj, vi bruger til at kommunikere med patienterne for at hjælpe dem bedst muligt med blandt andet at forberede sig til operationer og genoptræne efter operationer.

Se, prøve og mærke

Nogle af dem, som havde taget turen på hospitalet denne søndag, var Amalie Rasmussen og sønnen Elton og Louise Bülow med datteren Alberte.

– Elton kan i forvejen rigtig godt lide ambulancer, så den er han glad for at se. Generelt er det fedt, at man kan se, prøve og mærke en hel masse, fortalte Amalie Rasmussen, mens sønnen løb over til den blåt blinkende ambulance.

– Det har også været spændende at få et indblik i, hvad de forskellige afdelinger laver, tilføjede Louise Bülow.

 

Kommentarer