Erhverv

Vi tager de gode vaner med på arbejde

Jesper Kaas Schmidt

De gør det allerede derhjemme. Og nu skal kommunens administration også sortere affald på jobbet, ligesom kollegaerne på kommunens skoler og daginstitutioner.

Når borgerne i Randers Kommune er så gode til at sortere deres affald derhjemme, er det naturligt, at de også gør det på arbejdet. I hvert fald, hvis de er kommunalt ansatte. De fleste af kommunens skoler og daginstitutioner sorterer allerede nu deres genanvendelige affald og madaffald fra, og nu følger de ansatte på Laksetorvet trop.

– Når vi beder borgerne om at sortere deres affald, skal vi selvfølgelig også selv gøre det. Vi har længe sorteret de almindelige “kontor-ting”, men nu udvider vi med samme ordning, som folk kender hjemmefra med metal, glas, plast og madaffald, der alt sammen går til genanvendelse – fortæller kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Randers Kommune går ind for genbrug, og gode sorteringsvaner er ifølge kommunaldirektøren ikke bare noget, man skal have derhjemme – de skal også være der på arbejdspladsen.

Nye mål giver nye løsninger
Randers gør sig godt bemærket når det kommer til vores natur og vores indsats for at genanvende vores ressourcer, forklarer Jesper Kaas Schmidt, og er ikke bange for at sige, at Randers fortsat skal være et sted, man kigger hen for at hente inspiration.

– Efter borgerne i Randers Kommune begyndte at sortere plast fra, gik kommunens affaldskontor og lokale erhvervsdrivende i gang med at finde en måde at genbruge selv de mest besværlige dele af plasten, som ingen ville købe. Den plast bliver der nu produceret paller og stole af. Så vi kan roligt være ambitiøse, for vi har masser af vilje og evner både i det kommunale og i erhvervslivet, der kan sørge for, at vi kommer i mål – lyder det fra Jesper Kaas Schmidt.

Kommentarer