Debat og politik

Verdo’s salg af El-Net videre til byrådet

Tirsdag eftermiddag skulle Økonomiudvalget i Randers Kommune behandle sagen om Verdo’s ønskede salg af el-forsyningen i Randers og Hillerød til energiselskabet Eniig A/S.

Forinden mødet lød indstillingen fra forvaltningen, at byrådet frasiger sig forkøbsretten og dermed godkender salget af Randers El-net A/S.

Mødet endte dog ud med, at Økonomiudvalget sendte beslutningen videre uden indstilling til byrådsmødet, som afholdes på mandag den 29. april. Forinden er der møde i repræsentantskabet om samme emne på fredag den 26. april.

I en kommentar til dette udtalte borgmester Torben Hansen efter udvalgsmødet til Randers Amtsavis:

– Der afventer vi, hvad forbrugernes egne repræsentanter siger – det er mest fair.

Et andet medlem af byrådet har en mere kontant holdning og mener at salget skal standses. Det er Kasper Fuhr Cristensen fra Velfærdslisten, som peger på et notat, bestilt af forvaltningen hos Horten Advokatfirma.

Kasper Fuhr mener, at notatet konkluderer, at Verdos fremlagte materiale er mangelfuldt, og at der ikke foreligger tilstrækkelige oplysninger til, at kommunen kan tage stilling til spørgsmålet om forkøbsret.

– Det forekommer intet mindre end chokerende, at forvaltningen alligevel på dette mangelfulde grundlag indstiller en godkendelse af salget og en frasigelse af forkøbsretten. Derfor vil vi bestride, at sagen er tilstrækkeligt oplyst, skriver Kasper Fuhr Christensen i en pressemeddelelse.

Randers Netavis har tirsdag efter udvalgsmødet talt med gruppeformand i Venstre i Randers og medlem af Økonomiudvalget Christian Brøns.

Hvad siger du til de svar som Horten Advokater afgiver i notatet?

– Allerførst vil jeg sige, at det vi skulle beslutte i dag var, om Randers Kommune ønsker at håndhæve en forkøbsret på et driftsområde, som Verdo ønsker at sælge fra. I Venstre er vi af den holdning, at vi ikke ønsker forsyningsdrift tilbage på kommunens hænder.

Men Horten notatet peger jo på, at der flere ting, der ikke er oplyst eller svaret på fra Verdos side?

– Horten forholder sig primært til, at der ikke er detaljerede oplysninger om købsprisen mellem selskaberne og om priser i den fremtidige drift. Det vil altid være svært at konkludere, hvad der er den rigtige prissætning i en sådan sag mellem to parter.

Har du kommentarer til den for tiden meget omdiskuterede sag om at Verdo har opkrævet renteafgift hos varme-kunderne uden tilladelse?

– Nu er det jo afklaret, at pengene bliver betalt tilbage, hvilket er glædeligt for forbrugerne. Jeg håber at Verdo i samarbejde med tilsynet finder en god løsning, som kommer kunderne til gavn slutter Christian Brøns.

Kommentarer