Debat og politik

Verdo-formand: Vi ser frem til afgørelse fra tilsynet og retter ind efter den

Bestyrelsesformand i Verdo, Torben Bonde i interview med TV2 Østjylland efter dagens møde med selskabets repræsentantskab.

Fredag var der møde både i Verdos bestyrelse og i repræsentantskabet, hvor det var meningen at deltagerne skulle få en bedre indsigt og orientering om, hvad der er op og ned i sagen om de 235 millioner kroner, som er opkrævet i rentebetaling, og hvordan pengene skal betales tilbage til de 13.000 varmekunder.

Efter mødet stillede bestyrelsesformand hos Verdo, Torben Bonde, op til interview til TV2 Østjylland, hvor han forsikrede, at selskabet ikke vil sky nogen midler for at få alle informationer tilgængelige for kunderne. Han understregede samtidig, at der fortsat er fuld tillid til ledelsen.

Se interview nederst i artiklen

Sagen er teknisk kompliceret, men handler kort om, at Verdo i årevis har opkrævet et tillæg på kundernes varmeregninger, som skulle dække forrentning af Verdos indskudskapital. En afgift, selskabet aldrig fik tilladelse til af Forsyningstilsynet, som nu har pålagt Verdo at betale pengene tilbage. Ud over dette, verserer flere sager om udbytte og lån mellem Verdo Varme og moderselskabet i koncernen.

Det kom fredag også frem, at Forsyningstilsynet vil komme med sine afgørelser den 1. juni og den 1. august på de sager, der er rejst. Det glæder Torben Bonde, som vil afvente afgørelserne og tage bestik af konklusionerne, når de bliver kendt.

Dagens møder og den kommende afgørelse fra Forsyningstilsynet kommer næppe til at sætte punktum i sagen.

SF i Randers var efter mødet i går, ifølge Amtsavisen, ude med et forslag om at placere de 235 millioner kroner i en fond til gavn for hele fællesskabet i kommunen.

Borgmester Torben Hansen vil have pengene tilbage krone for krone, hvad der er betalt for meget.

Sideløbende har en borger i Romalt taget initiativ til, at der arrangeres et offentligt møde for at lægge pres på ledelse og bestyrelsen i Verdo.

Kommentarer