Asferg

Vej-chikaner sænker farten i Asferg

Siden uge 25 har trafik-chikaner sænket hastigheden i Asferg. Foto: Randers Netavis

I uge 25 opsatte Randers Kommune fartchikaner op i Vestergade og Nørregade i Asferg. Her 3 uger senere melder borgerne om positive effekter af indsatsen.

Beskeden om, at kommunen havde besluttet at opstille betonklodser som en midlertidig forsøgsordning med henblik på at sænke bilisternes fart gennem landsbyen, blev mødt med verbale klapsalver på byens facebookside

Her har mange borgere tilkendegivet positive reaktioner på tiltaget fra kommunen. Med fartchikanerne fulgte også en nedsættelse af fartgrænsen til 40 kilometer i timen. Et tiltag som længe har været et ønske fra borgerne i landsbyen.

En borger skriver på byens facebook-side

“Jeg går hjemme på barsel, og jeg kan helt sikkert mærke at mængden af lastbiler, som kører på Nørregade er faldet samt hovedparten af de biler som kører her, har også sat farten ned. Det vil altid være nogen som kører for stærkt, bruger det som en forhindringsbane og kører med hovedet under armen. Det vil fartdæmpere ikke ændre på. Der vil altid være nogen, hvor man ikke kan tale til deres fornuft”.

En anden borger skriver:

“Det kan bestemt også mærkes på Vestergade…alle mine glas står ikke og klirrer længere når der kommer lastbiler forbi ude på vejen. Så nu kan de bare få dem lavet permanent.”

Der er ikke sat en deadline på, hvornår forsøget i Asferg slutter.

Kommentarer