Sønderbæk

Team Giv håb inviterer til informationsmøde på Fussingø-Egnens Friskole.

Børn, Unge & Sorg arbejder for, at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge i Danmark. Op mod 30 procent af de børn og unge, der mister én eller begge forældre, risikerer at blive syge af deres sorg.

Cykelvelgørenhedsholdet Team Giv Håb Østdanmark holder møde på Fussingø-Egnens Friskole torsdag den 15 september klokken 19:00, hvor alle er velkommen. Der informeres om træning, forventninger og cykelturen rundt i Danmark.

Team Giv Håb er et dansk velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til fordel for Børn, Unge & Sorg. Børn, Unge & Sorg arbejder for at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge og yder gratis psykologbehandling til børn og unge, hvis forælder eller søskende er alvorligt syge eller døde.

Bag initiativet står et fynsk ægtepar, der har lagt både krop og sjæl i arbejdet med at skabe fokus på de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever, at deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør.

Ægtepar står bag Team Giv Håb

Det er Tina Andersen og hendes mand Jan Mathiasen, der står bag Team Giv Håb og Tina ved præcist, hvad hun kaster sig i sadlen for. Hun mistede sin mor som 16-årig og sin far som 28-årig, men fik ingen hjælp:

Det påvirkede mig flere år frem. Når man ikke taler med nogen om sin sorg og smerte føler man sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at efterladte, pårørendebørn og unge har mulighed for  psykologhjælp. Det ønsker jeg at gøre opmærksom på med Team Giv Håb. Målet med turen er, at få samlet så mange penge ind som muligt, så vi kan hjælpe flere børn og unge, når det værst tænkelige er sket, sige rhun.

Sørgende børn og unge er et overset problem i Danmark

Hvert år oplever 140.000 danske børn og unge, at deres far, mor eller søskende bliver alvorligt syg eller dør. Rigtig mange børn og unge får brug for professionel hjælp.

– Cirka 30 procent af alle efterladte børn og unge har brug for psykologhjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg, som kan sætte dybe spor for resten af livet, fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør for Børn, Unge & Sorg.

– Desværre er det et overset problem i Danmark at man kan blive syg af sorg. Og sygdom, død og sorg er nu om dage mere tabubelagt end nogensinde. Tavsheden og berøringsangsten fra omgivelserne kan få store konsekvenser for børnene og de unge, som mange gange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer, siger Preben Engelbrekt.  

 

Se film om Team Giv Håb

 

Kommentarer