Assentoft

Salg af byggegrunde i Randers nærmer sig fordobling

Randers Kommune har i første halvår af 2018 solgt flere byggegrunde end i hele 2016 og generelt har salget været stigende i de seneste år.

Flere og flere tager beslutningen om at bygge deres drømmehus i Randers, viser en opgørelser over salget af byggegrunde. Alene i første halvår af 2018 har Randers Kommune solgt 43 grunde. Det er flere end i hele 2016, og generelt har salget af grunde været stigende i de seneste år.

– Det er en rigtig stor beslutning at købe en grund og bygge nyt, og jeg er selvfølgelig glad for, at flere og flere på den måde vælger Randers. Det bidrager til den positive udvikling i vores kommune, siger Torben Hansen, der er borgmester i Randers Kommune.

Flere udstykninger på vej

Især byggegrunde i Romalt, Dronningborg og Munkdrup i den sydlige del af Randers Kommune er populære. Og man skal efterhånden være hurtig for at nå at få fingrene i en grund i et af de områder.

I alt har Randers Kommune 165 byggegrunde til salg lige nu og flere er på vej. Byrådet har nemlig besluttet at udstykke flere grunde – blandt andet en større udstykning i Øster Tørslev. Og Torben Hansen er overbevist om, at der også er købere til de grunde.

– Vi har en infrastruktur, der gør, at man let kan pendle til og fra Randers Kommune. Og den smukke natur er tæt på uanset hvor man vælger at slå sig ned. Man kan vælge landlige omgivelser og bo midt i Naturpark Randers Fjord. Eller man kan bo tæt på byen og have let adgang til masser af oplevelser og stadig have Gudenåens floddelta lige i nærheden. Det finder man ikke andre steder i Danmark, og det skal vi blive ved med at fortælle, så endnu flere får øjnene op for det fantastiske ved at bo her,” siger Torben Hansen.

Det er blandt andet ved forskellige events og gennem annoncering, at Randers Kommune skaber opmærksomhed om muligheden for at bygge drømmehuset i Randers. Og markedsføringen vil fortsætte, ligesom der er afsat penge til at ansætte en bosætningskonsulent, der skal gøre det lettere at flytte til kommunen.

FAKTA:

Der er godt 98.000 indbyggere i Randers Kommune, hvoraf knap 63.000 bor i selve Randers by.

Antal solgte byggegrunde:
2018: 43 (Første halvår)
2017: 52 (hele året)
2016: 41 (hele året)

Kommentarer