Erhverv

Randers-virksomheders eksportmuligheder skal styrkes

Randers Byråd har på mødet i dag den 12. juni afsat penge til et projekt, der skal skærpe lokale vækstvirksomheders evner og muligheder for at eksportere til udlandet.

Flere lokale virksomheder skal have øjnene op for de muligheder og gevinster, der kan være ved at eksportere varer og tjenesteydelser til udlandet. Og andelen af eksporterende virksomheder i Randers Kommune skal stige. Det er ambitionen i et nyt projekt, som Randers Byråd på mødet den 12 juni 2017 har afsat penge til.

Gennem projektet, der vil blive drevet i et samarbejde mellem Randers Kommune, Erhvervsakademi Dania og Erhverv Randers, får lokale virksomheder mulighed for at skærpe deres evner og muligheder for at eksportere til udlandet.

Konkret vil der blive holdt tre workshops for de virksomheder, der deltager. Og de vil få mulighed for individuel sparring på specifikke udfordringer. Endelig er det planen at få lavet en ”Eksportens ABC”, hvor virksomheder online kan navigere i mulighederne for eksport.

Målgruppen for projektet er virksomheder, der har potentiale til at eksportere og virksomheder, der allerede eksporterer, men gerne vil gøre det mere strategisk. Præcis hvilke virksomheder, der får mulighed for at deltage, vil Erhvervsakademi Dania afklare i forbindelse med et forskningsprojekt til efteråret.

Projektet løber over de næste 12 måneder, og byrådet har afsat 340.000 kroner fra Erhvervspuljen til formålet.

Kommentarer