Randers By

Randers Bibliotek laver klik-og-hent

Biblioteksrummet er stadig tomt for gæster i Kulturhuset, men nu er det muligt at afhente materialer med ordningen "klik-og-hent". Foto: Randers Kommune

Det bliver nu muligt at bestille bøger hjemmefra og hente dem på hovedbiblioteket i Randers.

Mange af Randers Biblioteks lånere har efterspurgt en mulighed for at hente reserverede bøger, film, spil og andre materialer på biblioteket. Med kommunens opbakning har biblioteket lavet en løsning, hvor lånerne kan hente nye litterære forsyninger, mens alle COVID-19-restriktioner overholdes.

Lånerne kan fra fredag den 15. januar finde de titler, de vil låne, via hjemmesiden eller bibliotekets app og reservere dem. Det er også muligt at få hjælp fra bibliotekets personale til at lave reservationer eller at finde den rigtige titel på telefon 8710 6800 all hverdage mellem klokken 8.00-15.00.

Når reserverationen er klar til afhentning, kan borgerne hente materialerne mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i tidsrummet kl. 14.00-17.00 på hovedbiblioteket i Stemannsgade 2. Det er også muligt at aflevere bøger på hovedbiblioteket i dette tidsrum.

Sikkerheden er prioriteret højt

Randers Bibliotek er meget opmærksomme på, at det skal være sikkert at hente reserveringer og aflevere bøger under coronapandemien.

Derfor indføres der en ensrettet vej gennem hovedbiblioteket. Der laves afstandsmarkeringer og kø-systemer, og personalet er hele tiden i rummet for at sikre, at afstandskravet på to meter overholdes. Både lånere og personale skal bære mundbind eller visir.

Det er kun reserverede materialer, der er tilgængelige. Det bliver ikke muligt at tage ophold på biblioteket eller selv lede efter nye bøger. Det vil heller ikke være muligt at få personlig betjening af biblioteks personale.

Fri for gebyrer

Filialerne Randers Bibliotek Syd, Randers Bibliotek Øst og Langå Bibliotek er lukket ned til og med 7. januar 2021. Derfor er alle bibliotekets lånere stadig fritaget for gebyrer på for sent afleverede materialer. Dette gælder indtil 14 dage efter en fuld åbning af biblioteket. På bibliotekets hjemmeside kan man altid følge med i de gældende regler og retningslinjer.

Kommentarer