Erhverv

Randers Arkitekten får ny direktør – skal styrke organisationen og give plads til kreativiteten

Indehaver af Randers Arkitekten, Brian Andersen (tv), har netop ansat tidligere chef for Erhverv og Bosætning i Randers Kommune, Alex Weinreich. Foto: Morten Degn

Når en resultatorienteret problemknuser med overblik, et stærkt personligt netværk og masser af ledelseserfaring møder en passioneret idémager og kreativ arkitekt skabes et vinderhold.  

Og det er lige præcis det, der pr. 1. december sker hos Randers Arkitekten, når den lokalkendte tidligere kommunale chef for Erhverv og Bosætning i Randers Kommune, Alex Weinreich, tiltræder en stilling som direktør. 

Sådan lyder de indledende ord i en pressemeddelelse fra arkitektfirmaet.

– Jeg er både glad og stolt over, at Alex har lyst til at  stå i spidsen for vores team her på tegnestuen på Vestervold. Alex og jeg kender hinanden gennem flere år fra et samarbejde på hver sin side af bordet, og vi har i fællesskab skabt gode og succesfulde resultater for Randers, siger arkitekt og indehaver Brian Andersen og tilføjer:

– Nu skal vi sammen videreudvikle Randers Arkitekten og vores allerede store kompetence og viden inden for biodiversitet, ansvarligt byggeri og vores  arbejde med FN’s 17 Verdensmål.

Kendt ansigt i Randers

Alex Weinreich er en kendt person inden for byggebranchen i Randers, og han beskrives af tidligere kollegaer og samarbejdspartnere som “dygtig, ordentlig og relationsskabende med en empatisk ledelsesstil og en god portion humor”.

Udover det ledelses og administrative ansvar på tegnestuen skal Alex Weinreich sammen med Brian Andersen stå i  spidsen for projekter, hvor landbrugsjord omdannes til enten færdige boligprojekter eller  erhvervsprojekter.  

– For at kunne udvikle Randers, skal man kende Randers. Randers skal udvikles gennem arkitektur og byudvikling af randrusianere til randrusianere. Og udviklingen skal være dybt forankret i vores lokale historie, påpeger Brian Andersen. 

Randers Arkitekten er specialiseret i arbejdet med genealogisk arkitektur. En arbejdsmetode, hvor tegnestuens arkitekter og ingeniører med respekt for byens og lokalområders historie lader sig inspirere til at skabe ny arkitektur med afsæt i fortidens historie. Dog uden at begrænse fremtidige muligheder for bæredygtighed, biodiversitet og ansvarlighed.  

– Jeg glæder mig til at få en wingman, der er specialist i bosætning og udførende i kommunal sagsbehandling. En, der kender planloven, lokalplanlægning og dispensationsmuligheder i alle detaljer, siger Brian Andersen og fortsætter:

– Gennem de seneste år har vi arbejdet strategisk med at hjælpe lodsejere med udvikling af bar mark til enten bolig- eller erhvervsprojekter. Alex tilfører  specialistviden til vores kompetencer på dette område, således vi in house kan komme 360  grader rundt om projekterne til gavn for bygherrer.

Brian Andersen har en stor portefølje af gennemførte projekter i sin arkitektvirksomhed. Med ansættelsen af Alex Weinreich som direktør i Randers Arkitekten ser de begge frem til, at den kun bliver endnu større. Foto: Morten Degn

Forskellige kompetencer – fælles passion

Alex Weinreich ser selv frem til sin nye rolle og fremtidige opgaver som direktør på tegnestuen.

– Brian og jeg deler en fælles passion for bæredygtighed og interesse for byens og områdets historie, når vi arbejder med projektudvikling. Vores grundlæggende værdier er ens, men vi har forskellige kompetencer. Hvor Brian er kreativ, er jeg administrativ. Men vi er enige om kerneværdier som eksempelvis, at personaleledelse er baseret på tillid, tid til et familieliv og en glæde ved at gå på arbejde, siger han

Alex Weinreich kommer til at drage stor fordel af sin lange karriere i Randers Kommune og sin viden om, hvordan branchen og processer fungerer.

– Jeg kommer med alle mine gode relationer og mit store netværk af samarbejdspartnere og kan supplere Brian, så vi sammen kan udvikle projekter til at lykkes. Jeg ser min nye rolle som en fantastisk mulighed til  at koncentrere mig fuldt og helt om fast ejendom og fortsat at være med til at udvikle Randers, lyder det fra den kommende direktør.  

Tilbage til skitseblokken

Brian Andersen er klar til at give god plads og ledende ansvar til en direktør på tegnestuen, fortæller han.

– Jeg har nu stået i spidsen for tegnestuen i mere end 10 år, og det har været fedt, travlt, lærerigt, succesfuldt og til tider helt ekstremt hårdt. I bund og grund er jeg arkitekt og en kreativ person med hovedet fuld af store ideer og nye projekter. Derfor ser jeg frem til, at Alex her på tegnestuen gør det, han er allerbedst til, nemlig at lede os til nye og spændende projekter, skabe og sikre langsigtede partnerskaber og sørge for flow og udvikling på tegnestuen, siger Brian Andersen og tilføjer:

– Så gør jeg det, jeg allerhelst vil og er bedst til – og griber skitseblokken. Sammen kan og skal vi videreudvikle Randers.

Alex Weinreich tiltræder sin stilling som direktør hos Randers Arkitekten på fredag den 1. december.

Både Brian Andersen og Alex Weinreich kender Randers Kommune som deres egen bukselomme. Nu skal de arbejde endnu tættere sammen om at udvikle den. Foto: Morten Degn

 

Kommentarer