Helsted

Helstedgaard er rammen om ny roman af lokal forfatterdebutant

Helstedgaard, som i mange år ligget forfaldet hen, er omdrejningspunktet for en ny roman, skrevet af Jens Bach Andersen. Arkivfoto

På lørdag 18. august udkommer romanen ”Helstedgaard”, som er skrevet af Jens Bach Andersen fra Nørbæk vest for Randers. Mød forfatteren til bogsignering hos Spar i Fårup lørdag formiddag.

Forfatteren understreger selv, at “Helstedgaard” er fiktion, og i bogen fører Jens Bach Andersen sine læsere vidt omkring til en række andre kendte lokaliteter på Randersegnen.

Fiskergaarden, Kærsminde, Gjessinggaard, Valdal, Svallinggaard, Fussingø og Overgaard er blot nogle af de steder, som forgrener sig ind i handlingen, der også byder på farverige personskildringer, som forfatteren har placeret på disse store gårde.

Historiske vingesus

Romanen tager også læserne med til selve Randers by, hvor der sågar er “referater” fra møder i den velkendte ”Propaganda Komiteen for Randers By og Havn”, som havde til formål at skabe udvikling i byens erhvervsliv.

Man kan også følge den skæbne, Danmarks sidst anlagte privatbane mellem Viborg over Faarup til Mariager fik.

Handlingen i “Helstedgaard” begynder i 1915 og strækker sig i kronologisk orden frem til 1945, suppleret med skildringer fra 2017 og 2018.

Forfatteren har på fantastisk vis skrevet både lokalhistorie og danmarkshistorie flettet sammen med udviklingen i Tyskland og Europa i årene frem til 1945, i en forrygende fiktiv fortælling med udgangspunkt i, den engang så storslåede ejendom, Helstedgaard

Vokset op i Nørbæk

Jens Bach Andersen er født og vokset op på Aaledamgård i Nørbæk som søn af Louise Andersen og Anders Bach Andersen. Ved siden af sit debutterende forfatterskab er Jens Bach Andersen salgs- og kundekonsulent i firmaet BioNutria.

Jens Bach Andersen gik på Fårup Skole og blev derefter student fra Randers Amtsgymasium, og det var i gymnasieårene fra 1989-92, han i rutebil hver dag passerede Helstedgaard.

– Det er et meget sjovt tilfælde, at Helstedgaard – efter så mange år i forfald – nu bliver sat i stand, og det er meget prisværdigt, at hovedbygningen reddes. Den er i usandsynligt ringe stand ude og inde, og man kan sagtens argumentere for, at alt har sin tid, og at Helstedgaard har haft sin. Men hvad der sker med bygningen i bogen, ja det må man læse sig, fortæller Jens Bach Andersen.

Debutromanen udgives på forlaget Bogform, og på lørdag 18. august kan man møde forfatteren Jens Bach Andersen hos Spar i Fårup, hvor han vil signere bøger i anledning af udgivelsen. Det foregår klokken 10 til 12.

Kommentarer