Erhverv

Fårup-virksomhed vinder DI’s Initiativpris 2023

Peter Bogh Lindgaard fra DI Randers-Norddjurs (tv) og borgmester Torben Hansen var torsdag på besøg i Fårup for at overrække DI’s Initiativpris 2023 til Cabinet System A/S, som blev modtaget af administrerende direktør, Kai Hoffmann, og indehaver, Diana Hjelmager. Foto: DI Randers-Norddjurs

Cabinet System A/S i Fårup har succes med at udvikle et stort sortiment af metalbokse i flot design til at skjule elektriske og digitale installationer, servere og lignende til både udendørs og indendørs brug i alle størrelser. Virksomheden er samtidig klar til håndtere et kæmpe potentiale, der følger med stadig flere el-biler, flere varmepumper og den stadige digitalisering. Derfor har de modtaget DI’s Initiativpris 2023.

De færreste lægger mærke til dem. Men de er alle steder i gadebilledet, placeret rundt om i boligkvartererne ved kontorerne og i it-serverrum. Det er kasser og skabe til at beskytte og gemme på sådan noget som transformere, sikringsrum, servere – altså alt inden for elektriske og digitale installationer. Og en særlig virksomhed har forstået at levere de helt rigtige løsninger til netop det.

Cabinet System A/S i Fårup har siden 1976 specialiseret sig i at producere og levere skabs- og reolsystemer til både private og erhvervskunder. Virksomheden har oplevet en stor efterspørgsel på deres produkter, som er kendetegnet ved at være skræddersyede, funktionelle og holdbare. 

Torsdag 9. november fik virksomheden overrakt DI’s Initiativpris 2023.

– Cabinet System har også vist, at de kan kombinere et stærkt standardprogram med en høj grad af kundetilpasning. De har investeret i moderne 3D-tegning og produktion og har skabt markedsførende design og funktioner, sagde Peter Bogh Lindgaard, bestyrelsesmedlem i DI Randers-Norddjurs, i forbindelse med overrækkelsen, hvor borgmester Torben Hansen (S) også deltog.

– Vi som kommune er jo glade, når en virksomhed både tager del i den grønne omstilling og samtidig vækster. For det betyder, at gode arbejdspladser og spændende opgaver med perspektiv kommer med til Randers. Cabinet System er således også en vigtig brik i at fremtidssikre vores kommune med flere varige job, sagde han blandt andet 

Cabinet System A/S har også et stærkt fokus på bæredygtighed. De bruger genbrugsmaterialer og miljøvenlige processer i deres produktion blandt andet gennem brug af moderne stansningsmaskiner. Og når deres produkter af den ene eller anden grund er udtjente, kan de let indgå som metalskrot til omsmeltning og til andre metalprodukter. Normalt har produkterne fra virksomheden i Fårup en levetid på omkring 30 år.

Medarbejderne ved Cabinet System A/S i Fårup var med til at fejre prisoverrækkelsen torsdag. Foto: DI Randers-Randers-Norddjurs

Fremtidig marked i milliardklassen

Virksomheden har i dag 30 ansatte mod blot 17 for tre år siden. Og de har måttet flytte ud et nyt og langt større domicil i Fårup for at være klar til et kæmpe potentiale. For benzin- og dieselbiler bliver skiftet ud med el-biler. Gas- og oliefyr bliver erstattet af varmepumper. Og den digitale udvikling fortsætter i høj tempo. 

Med andre ord skal elnettet moderniseres og udbygges også med skabe og kasser til at beskytte el-installationer.

For det kræver alene omkring 1.000 milliarder kroner i investeringer og 80 milliarder kroner i udbygning af elnettet, hvis Danmark skal nå sin målsætning om 70 procent lavere klimabelastning i 2030. Det vurderer en rapport, finansieret af Danske Bank, lavet af den private tænketank Kraka Advisory.

 

Kommentarer