Ø. Bjerregrav

Efter hærværk: Nu får Aktivitetsparken en ny elefant

Selvom de sørgelige rester af Aktivitetsparkens populære elefant stadig skæmmer, så er der alligevel glade smil, fordi en sponsor nu har besluttet at donere en ny elefant, dog i en mindre størrelse. Fra venstre: Bjarke Nordentoft, Klaus Pedersen, begge fra foreningen bag aktivitetsparken, samt Jesper Hedegaard Jensen fra EDC Mæglergruppen, der står bag donationen. Foto: Gitte Hagsholm

Torsdag 12. august mistede Aktivitetsparken i Øster Bjerregrav sin ikoniske elefant efter en flok unge satte ild til den populære dyreskulptur, som brændte ned til grunden. Elefanten var ikke forsikret og en erstatning har lange udsigter. Nu har en lokal sponsor imidlertid doneret en ny elefant – dog i en mindre udgave.

På Randers Netavis bragte vi 13. august den kedelige historie om, at den ikoniske elefantskulptur i Øster Bjerregrav Aktivitetspark var brændt ned til grunden, efter en flok unge havde ‘hygget sig’ med hærværk i parken.

Elefanten og to andre dyreskulpturer i aktivitetsparken er ikke forsikrede, og derfor er der  umiddelbart lange udsigter til, at parken kan få en ny elefant.

– Vi taler om en udgift på omkring 80.000 kroner, som vi slet ikke kan løfte. Og selvom gerningsmændene er fundet, så aner vi jo ikke, hvornår og hvordan vi lander i forhold til erstatningsspørgsmålet, siger Bjarke Nordentoft, formand for Øster Bjerregrav Aktivitetspark.

Og det ærgrer ham, fordi netop elefanten havde fået en særlig status i parken.

– Alle elskede den elefant, og det var fantastisk at se både begejstring og stolthed i børnenes øjne, når de blev løftet op på ryggen af den. Og folk fra nær og fjern er valfartet til parken på grund af dyreskulpturerne, fortæller Bjarke Nordentoft.

Omtrent sådan kommer den nye elefant til at se ud. Fremsendt foto

Ny elefant

Derfor var han nærmest lykkelig, da EDC Mæglergruppen Randers SØ meddelte, at man vil donere en ny elefant til Aktivitetsparken.

En af indehaverne er ejendomsmægler Jesper Hede-gaard Jensen, der selv er bosat i Øster Bjerregrav.

– Jeg tager altid kunder med i Aktivitetsparken, når jeg har fremvisninger i Øster Bjerregrav, for det er bare et kæmpestort aktiv for byen, og jeg blev også trist over at se elefanten forsvinde. Derfor besluttede vi at donere en ny elefant til parken, fortæller han.

Den nye elefant, som nu er på vej til Øster Bjerregrav, er dog noget mindre end den tidligere, men det betyder ikke noget, lyder meldingen fra Bjarke Nordentoft.

– Jeg er bare sindsygt glad for, at vi får en elefant tilbage i parken nu i stedet for at vente på en måske årelang erstatningssag.

Den nye elefant forventes at ankomme til Øster Bjerregrav i løbet af en måneds tid, og til den tid skal det fejres, lyder meldingen fra Bjarke Nordentoft.

– Hvis vi er heldige, kan vi måske kombinere det med vores Halloween-arrangement i oktober. Sidste år deltog 180 børn og voksne i arrangementet. Så det kunne være rigtig fedt.

 

Brandtomten efter den nedbrændte elefant bliver ikke fjernet, før erstatningsspørgsmålet er afklaret. Så den nye elefant får en anden fremtrædende placering i Aktivitetsparken. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer