Cold Hand Winery modtager fornem pris
Cold Hand Winery fra Læsten modtager ’Den Dybe tallerken’, der er Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris. Ejer Jens Skovgaard får prisen for vinens høje kvalitet, der har været med til at løfte niveauet i en hel fødevarekategori.
“Cold Hand Winery er opstået med visionen om at skabe frugtvin i verdensklasse, og er historien om at skabe et innovativt produkt, om at være ambitiøs, finde den rigtige makker og om at gå efter ypperlig kvalitet.”
Sådan sagde Christian Stadil, da han på Dansk Fødevare Forums årsmøde torsdag eftermiddag overrakte kvalitets- og innovationsprisen ‘Den Dybe Tallerken’ til Jens Skovgaard, ejer af Cold Hand Winery fra Læsten.
Omdrejningspunktet for Cold Hand Winery er at skabe kvalitetsvin ud af nordiske bær og frugter. På vineriet eksperimenteres der med at finde præcis den signatur, der er med til at placere vinen helt i top blandt gode frugtvine.
Grundsubstansen er en æblevin, som straks efter høsten presses, hvorefter mosten fryses (deraf navnet Cold Hand, red.). Herefter optøs isblokkene igen. Fordi frugtsukkeret ikke fryser, bliver det en koncentreret saft, der tappes først, som er fuld af smag og aroma.
Vinen laves fortrinsvis af æbler, men der er også eksperimenteret med pærer, kirsebær, solbær, ribs, rabarber, stikkelsbær, kvæde, jordbær, hindbær, blommer og hyldeblomster, og flere af de vine har modtaget priser for deres høje kvalitet.
– Med valget af Cold Hand Winery som vinder af ‘Den Dybe Tallerken’, viser vi, at udvikling af produkter til det nye nordiske køkken faktisk har et potentiale, der også kan blive til forretning. Samtidig vil branchen med uddelingen af prisen også vise, at høje ambitioner for kvalitet kan belønne sig og bidrage til at løfte niveauet i en fødevarekategori, siger Mette Jasper Gammicchia, der er formand for Dansk Fødevare Forum.
Om prisen siger Jens Skovgaard:
– Jeg er både stolt og beæret over, at vi som forholdsvis ny virksomhed kan opnå prisen. Og jeg er meget ydmyg over at have vundet den i et meget skarpt felt.
Hvad er Dansk Fødevare Forum?
Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris og uddeles for 18. gang i år.
Kommentarer