Læsten

Cold Hand Winery åbner konceptrestaurant. Stor lancering 28. maj

Jens Skovgaard sammen med holdet af kokke i sommer-restauranten. Fra venstre Nicolaj Bødker Stig Andersen, Peter Lundgaard Nielsen, Jens Skovgaard og Christian Neve. Fremsendt foto

Når sommeren rammer landet, åbner det prisvindende frugtvineri nær Randers en konceptrestaurant i vingårdens idylliske rammer. Sæsonens bedste kvalitets råvarer kombineret med vineriets roste vine skal skabe ekstraordinære gourmetoplevelser,  hvor alt er inkluderet. Restauranten bliver indviet d. 28. maj, hvor det nye dygtige kokketeam vil slå sig løs og forkæle gæsterne.

– Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Den stille Corona periode har givet os  nødtvungen arbejdsro til at udvikle på nye koncepter, og vi har længe haft tanker om en  konceptrestaurant, hvor frugtvin og gastronomi på højt niveau er omdrejningspunktet, fortæller Jens Skovgaard Pedersen, direktør og stifter af Cold Hand Winery.

Med sin landlige beliggenhed, omgivet af en frugtplantage, danner vingården den perfekte ramme for unikke gastronomiske oplevelser.

Restauranten bliver en del af vineriets allerede eksisterende rammer, hvor gæsterne skal sidde i den smukke udendørs plads ”On Fire” med store vintønder, meterlange plankeborde og levende ild. Ved køligere vejr danner den smagfuldt restaurerede stald rammerne for de gastronomiske oplevelser.

Derudover giver restaurantbesøget også anledning til mærke autenticitetens vingesus i  vineriets smukke produktionsbygning, hvor produktionen af middagens vine finder sted.

En unik helhedsoplevelse

Restauranten vil køre sideløbende med vingårdens populære vinsmagninger, som med stor  succes har kørt i mange år. Til vinsmagninger går smag og fortælling hånd i hånd, med særligt fokus på vinproduktion og historien om Cold Hand Winery. 

– Restauranten kommer til at kunne noget andet. Her er der tale om en helhedsoplevelse med vineriets vine i perfekt forening med gourmetretter tilberedt af vores dygtige kokketeam. Her  kan man komme igen og igen og nyde god mad og vin uden at skulle igennem snak om  vinproduktion og fortællingen om vores frugtvinseventyr, som man måske har hørt en del  gange tidligere. Vores fortællerlyst falmer dog aldrig, så hvis man kommer og prikker os på  skuldrene, skal vi nok give en fortælling eller to, lover Jens Skovgaard.

Trods covid-19-pandemien og en restaurationsbranche, som på mange måder har været helt  i knæ, er Jens Skovgaard ikke i tvivl om, at tiden er den rigtige til at åbne op for endnu mere  gastronomi på den prisvindende vingård nær Læsten.

– Vi rammer direkte ind i noget, der er stor efterspørgsel på. Gæster vil have ekstraordinære, autentiske madoplevelser i unikke rammer, som kan overraske, siger han.

Gourmetoplevelse med alt inkluderet 

Restauranten på Cold Hand Winery bliver en sæsonåbent konceptrestaurant med nordisk  inspiration. Fokus er på sæsonens bedste råvarer, gerne økologiske og lokale, når det er  muligt. Og meget gerne med grønt fra vineriets egen frodige køkkenhave. Maden akkompagneres selvfølgelig af vineriets prisvindende frugtvine, som både består af tørre og  søde vine.

Konceptet er en ”alt inkluderet” oplevelse, hvilket vil sige en sæsonaktuel menu med 5-8 serveringer med tilhørende vinmenu eller saftmenu fra vineriet.

Stærkt gastronomisk team

Nicolaj Bødker Stig Andersen, med erfaring fra blandt andet Nordisk Spisehus, Bistroteket og Fladbro Kro, skal styre restauranten som køkkenchef, mens Peter Lundgaard Nielsen, tidligere blandt andet Vejlsøhus og Scandic, er souschef. De får selskab af Christian Neve, stifter og tidligere medejer af Michelin-restauranten Domestic samt indehaver af titlen som ”Nordens bedste tjener”. 

– Vi har store forventninger til restauranten, og jeg er stolt over at have sammensat et så stærkt, talentfuldt hold, der med en kreativ tilgang og solid håndværksmæssig ballast har  store ambitioner, siger Jens Skovgaard.

Stor lancering 28. maj

Cold Hand Winerys restaurant har sæsonåbent onsdag-lørdag i uge 26-31, med åbning onsdag 30. juni.

Først holder vineriet dog stor lanceringsaften fredag den 28. maj, hvor det  dygtige kokketeam vil slå sig løs og forkæle gæsterne med en overdådig menu med 8 serveringer og dertilhørende vine.

– Efter en lang nedlukning glæder vi os til at se gæster på vineriet igen. Og vi glæder os ikke  mindst til at præsentere vores nye restaurant og det nye kokketeam. Jeg kan godt afsløre, at  der ikke bliver sparet på noget. Jeg ved kokkene har gjort sig umage med at planlægge en uimodståelig lækker menu. Jeg glæder mig i hvert fald, og jeg håber både kendte og nye  gæster vil besøge vineriet på denne særlige aften, siger Jens Skovgaard. 

Bookinger til lanceringsaftenen  28. maj foregår på vineriets hjemmeside

Restauranten vil køre sideløbende med vineriets eksisterende vinsmagninger og brunch arrangementer, ligesom pop-up gourmetaftener vil finde sted.

Restauranten bliver en del af vineriets allerede eksisterende rammer, hvor gæsterne skal sidde i den smukke udendørs plads ”On Fire” med store vintønder, meterlange plankeborde og levende ild. Fremsendt foto

Kommentarer