Samfund

80 nye uddannelsespladser til Randers

Det er etablering af en ny professionsbachelor som bygningskonstruktør, som placeres på VIA University College på Jens Otto Krags Plads. Arkivfoto.

Randers får fra næste år 80 ekstra uddannelsespladser, når når optaget starter på en ny professionsbachelor som bygningskonstruktør på VIA University College på Jens Otto Krags Plads.

De første 40 starter i sommeren 2024, mens næste hold på 40 elever starter 40 i januar 2025.

Den lokalvalgte folketingspolitiker fra Randers, Malte Larsen (S) er yderst tilfreds med dagens melding fra sin regeringskollega uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund (M), som i dag godkendte det nye uddannelsestilbud.
– Efter lokalt initiativ og lokal indsats kommer der nu en ny uddannelse med 80 pladser på VIA i Randers. Kæmpe stort tillykke til os alle sammen. Endnu et skridt i en god retning, der udbygger uddannelsesmuligheder i Randers. Jeg og andre var tidligt involveret i processen og underskrev bl.a. støtteerklæring for den nye uddannelse. Tak for denne. Lad os gå i gang med det næste, skriver Malte Larsen på sin facebookside.
Også borgmester Torben Hansen (S) deler sin glæder over dagens nyhed.
– 80 uddannelsespladser som bygningskonstruktør til Randers hos VIA på Jens Otto Krags plads.
Langt sejt træk – tak til alle dem der har givet en hånd med og tak til VIA. Vigtigt for byen, for håndværket i kommunen – for alle dem der vil have en uddannelse som konstruktør. Vi skal fortsætte arbejdet for endnu flere uddannelser i Randers Kommune, lyder det fra Torben Hansen.

 

Kommentarer