Fårup

Fin deltagelse til borgermøde om Fårups fremtid

Fremmødet på cirka 40 borgere var ganske tilfredsstillende, lød det fra bestyrelsen bag Fårups udviklingsplan, som havde inviteret.

På et borgermøde forrige lørdag blev der tegnet skitser til nogle af de indsatsområder, der skal gøre Fårup til et endnu bedre sted at bo og leve. Udgangspunktet er byens udviklingsplan fra 2010, som skal moderniseres for at imødekomme nye udfordringer og ønsker til lokalområdet.

Udover bestyrelsen var små 40 borgere mødt op til mødet i Purhushallen forrige lørdag formiddag den 8. oktober. Ganske tilfredsstillende fremmøde lød meldingen fra borgerforeningen, der havde inviteret.

– Der var en dejlig positiv og opløftet stemning, og vi har fået sat en god proces igang, fortæller formand Vagn Liltorp.

Trods overvejelser om at “starte helt forfra”, så blev konklusionen på mødet, at byens udviklingsplan fra 2010 er tilpas fremtidssikret til at arbejde videre med.

– Vi fik en god diskussion om, hvor vi er kommet til, hvilken retning vi nu skal tage – og inden for hvilken tidsramme, tilføjede Liltorp.

Samlet aktivitetshus

Et af de helt store temaer for en revideret plan er at samle byens tilbud i et samlet fritids- og kulturcenter omkring hallen.

– Vi har i dag færre brugere til de enkelte tilbud i byen, og derfor bør vi samle aktiviteterne, så det bliver et samlingssted for mange forskellige aktiviteter på tværs af alder og interesser – for alle borgere i byen og oplandet, fortæller Vagn Liltorp med henvisning til, hvordan man har lykkedes med netop det i både Spentrup og senest Øster Bjerregrav.

Herudover prioriterer man et mangeårigt ønske om at gøre Poppelvænget mere trafiksikker med lys og fortorv, ligesom behov for flere rekreative områder i lokalområdet skal imødekommes.

Nyt borgermøde 12. november

De to sidstnævnte er helt konkrete emner, og på mødet blev der nedsat arbejdsgrupper til at arbejde videre med begge dele.

Den samlede udviklingsplan skal der arbejdes videre med ved endnu et borgermøde lørdag 12. november.

– Vi har fået nogle ting at arbejde videre med, og på næste møde skal vi lige et spadestik dybere. Denne gang håber vi, at nogle flere børnefamilier dukker op. Det er jo i høj grad dem, det vedrører, siger Vagn Liltorp.

Ligesom sidste gang lægges mødet om formiddagen fra klokken 9.00 til 11.00

– Det er et godt tidspunkt. Vi er færdige til middag, og så forstyrrer det ikke en hel weekend. Det burde få nogle flere folk på banen, lyder forhåbningen

Kommentarer