Randers By

Verdensmål og genbrug “Børn bygger by”

Jennumparkens fritidshjem holder gang i deres arbejde for verdensmålene.

På trods af forhindringer navigerer Jennumparkens institutioner fortsat i arbejdet med verdensmålene og sætter endnu en gang en anden kurs.

De børn, som er på fritidshjemmet for tiden, arbejder med genbrug i pap og papir. Børnene er inspireret af en udstilling omkring verdensmålene på Naturhistorisk Museum, som de besøgte i november 2020. Her var verdensmålene gengivet og udstillet i genbrugsmateriale.

Alle børn laver hver deres hus, som skal indgå i den store by.

Fritidshjemmet har indsamlet papkasser og paprør gennem længere tid og har været i gemmerne og fundet materialer, der kan indgå i genbrugstemaet. Her bruger de bl.a. papir og karton, som de har modtaget fra et nedlukket trykkeri.

Hvert barn bygger sit eget hus, som vil indgå i den store by.

Dette projekt arbejder fritidshjemmet med over en længere periode, da de resterende børn, som lige nu er hjemme, også skal have mulighed for at deltage.

På længere sigt er det meningen, at husene vil blive bedømt af Randersarkitekten, Brian Andersen, og bliver præmieret i følgende kategorier: konstruktion, vinduer/døre og udsmykning/detalje m.m.

Præmierne vil være initiativer, der er med til at bekæmpe sult og fattigdom, som er verdensmål nr. 1.

I dette tilfælde er det rent drikkevand til familier i Uganda. Det rene drikkevand bliver produceret i såkaldte “solarsacks”, som er 4 liters poser i et specielt plasticmateriale, der renser det beskidte vand til drikkevand uden kemikalier – alene ved solens uv stråler.

Solarsacks er opfundet i 2017 af randrusianer Alexander Løcke, og produktionen beskæftiger i dag 11 medarbejdere.

Kommentarer