Magaxin

Sådan kan du spise mere plantebaseret

Artiklen er sponsoreret

Det er efterhånden velkendt indenfor kost og sundhed, at vejen til en sund og nærende kost er fyldt med planter. Selvom vi har en madkultur i Danmark, som er bygget op omkring kød, så spiser flere og flere danskere heldigvis mere plantebaseret. Du kan derudover læse om flere og flere eliteatleter, som omlægger deres kost til vegansk. Sundhedsfordelene ved en plantebaseret kost bliver altså tydeligere og tydeligere.

Alligevel bliver mange danskere skræmte af den veganske livsstil. Det lyder for mange som en umulig måde at leve på, hvor du kun lever af salat og tofu. Sandheden om den veganske kost er heldigvis en helt anden. Det veganske køkken bugner af muligheder – og disse muligheder kan du læse mere om i de følgende to afsnit.

Du kan lave alle retter i veganske udgaver

Hvis du gerne vil starte med at spise mere plantebaseret, så er erstatningsprodukter et glimrende sted at starte. På den måde kan du nemlig lave dine yndlingsretter i veganske udgaver. Uanset om det er spaghetti med kødsovs, cheeseburger, butter chicken eller noget helt fjerde, så kan kød- og mejeriprodukterne erstattes med plantebaserede alternativer. Plantebaserede alternativer kan du finde i dit lokale supermarked. Her kan du gå på opdagelse og finde de produkter, som du synes er mest velsmagende. Når det kommer til desserten, virker det måske besværligt, at du ikke kan spise ting med mælk, æg og fløde. Men almindelig mørk chokolade er faktisk vegansk, og derudover findes der masser af firmaer (eksempelvis Katjes) som laver vegansk slik. Internettet flyder også over med veganske dessertopskrifter. Her kan du eksempelvis se en lækker vegansk chokolademousse opskrift.

Men hvad så med de der proteiner?

En af de største misforståelser indenfor kost og sundhed er, at proteiner kun findes i animalske produkter. At veganere er små og splejsede, fordi de ikke får proteiner eller B12 nok. Dette er dog en stor misforståelse, og det er det stigende antal af veganske bodybuildere et glimrende eksempelvis på. Bælgfrugter – bønner, linser og kikærter indeholder faktisk en større mængde protein end kød. Og når det kommer til B12-vitamin, så kan dette klares med et kosttilskud. B12-vitaminet fra kød stammer også fra tilskud, so dyrene får i deres foder, så på den måde er det mere rent, at få B12-vitaminet gennem en vitaminpille frem for igennem et dyr. Det veganske køkken er altså ikke så restriktivt, som mange danskere går og tror.

Kommentarer