Samfund

Randrusiansk fodboldaktivitet for socialt udsatte inviterer til fodboldstævne

Spillere siger tak for kampen. Pressefoto

Onsdag den 22. november lægger Arena Randers rammer til fodbold, fællesskab og forandring, når Dronninglund Boldklub, SAMForeningen, Randers Kommune og OMBOLD inviterer til fodboldstævne for mennesker i udsatte positioner. Et projekt med rødder i Randers, der har fået stor succes.

Op mod 12 hold forventes at deltage i stævnet, og det betyder, at Arena Randers vil lægge (kunst)græs til omkring 80 udsatte fodboldspillere, der skal have et afbræk fra dagligdagen med fodbold og fællesskab.

Fællesnævnerne for spillerne er, at de kæmper (eller har kæmpet) med misbrug, hjemløshed eller psykisk sårbarhed, og derfor har de brug for at være en del af et fællesskab, hvor der bliver taget højde for, hvem de er.

Mellem kampene kan det være muligt at fange spillere, trænere, socialfaglige medarbejdere og OMBOLD-medarbejdere til evt. interviews eller spørgsmål.

En succesfuld OMBOLD-træning i Randers

Randers samarbejder Dronningborg Boldklub, SAMForeningen, Randers Kommune, DBU Jylland og OMBOLD om at inkludere socialt udsatte mennesker på tilpassede/ordinære hold eller som frivillige i Dronningborg Boldklub.

SAMForeningen havde i forvejen en fodboldtræning for byens udsatte mennesker i Tøjhushaven og har ved flere lejlighed deltaget i OMBOLDs landsdækkende mesterskaber for mennesker i udsatte positioner. Det er den indsats, som der er blevet bygget videre på i samarbejdet, der går under navnet ’Inklusion i fodbold Danmark’.

Der er stadig OMBOLD-træning i Tøjhushaven, men spillerne er ved flere lejligheder inviteret til sociale arrangementer i Dronninglund Boldklub, og nogle spillere har også trænet med på de ordinære hold i klubben. Tilbage i maj nåede inklusionsprojektet endnu en milepæl, da tre spillere fra OMBOLD-træningen fik debut på Dronninglunds serie 5-hold. Det er i sig selv en stor succes, da mennesker i udsatte positioner ofte står uden for det traditionelle foreningsliv, og dermed ikke får gavn af de postive mentale og fysiske gevinster, der er ved at være en del af fællesskabet i foreningslivet.

Et trygt positivt fællesskab

Samarbejdsprojektet har været i gang siden marts, men selvom projektet har ambitiøse inklusionsmål, så er det vigtigt for alle parter at bibeholde OMBOLD-træningen i Tøjhushaven, ligesom det også er planen, at holdet fra Tøjhushaven skal deltage i OMBOLD-stævner, hvor spillerne mødes i et positivt fællesskab med ligesindede fra hele landet.

De vante omgivelser skaber tryghed for spillerne, og netop trygheden er væsentlig for, at spillerne kan have træningen som fast holdepunkt i deres hverdag.

 

Kommentarer