Havndal

Omfattende svindel og tyveri stoppes ikke?

Asger Brorsen undrer sig over politiets tøvende reaktion i en mulig sag om svindel.

Læserindlæg af Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal

Ovenstående overskrift er desværre sørgelig relevant. I mit firma Dansk Teknik & Værktøj ApS (DTV) i Hadsund, har vi de senere år haft flere sager med vort politi, som er endt i rene parodier.

Den seneste starter i foråret 2015. Her bliver DTV kontaktet af en ”annoncehaj”. Jeg truer med anmeldelse, og han opgiver. Men han afslører samtidigt sit navn NRP. Jeg slår ham af interesse op i CVR-registeret og finder flere firmaer – her under et fagbogsfirma med mistænkelige regnskaber.

Jeg går til Hadsund Politi med min dokumentation indsat i en mappe i Marts 2015. I November 2015 rykker jeg for udviklingen – sagen er nu forsvundet og Politiet nægter ethvert kendskab. I stedet forsøger de to betjente i DTVs storkontor at overtale mig til at opgive sagen. Da jeg nægter, aftales nyt møde på Hadsund Politistation – det finder sted kort efter i starten af December. Også her udspinder sig en diskussion om, hvorvidt sagen skal tages op. Jeg gør dog igen betjenten opmærksom på NRPs regnskaber, som er højst mistænkelige – jeg medbringer en kopi. Modsat påstår betjenten, at de har undersøgt den mistænkte; men at han er ”ren”. Jeg beder nu Politiet slå samme person/firma op på ”Google” – her fremkommer en række advarsler fra bl.a. arbejdsgiverforeninger. NRP er tilsyneladende i branchen en kendt svindler.

Der er nu dukket nye oplysninger op. NRPs regnskaber udviser to-cifrede millionomsætninger; men revisoren, der har underskrevet, eksisterer ikke! Ej heller dette får politiet til at reagere.

Jeg rykker nu gennem hele December og Januar for en effektuering af min gentagne anmeldelse – til sidst får jeg per mail besked om, at sagen er igangsat. Jeg udbeder mig et journalnr. – ingen svar. Den efterfølgende klagesag afslører dog, at sagen aldrig er igangsat – ”igangsætningen” er løgn.

På nippet til at opgive går jeg til borgmester Mogens Jespersen i Mariager Fjord Kommune. Han tager sagen op med Politidirektøren i Nordjylland – nu sker der noget.

En betjent med speciale i økonomisk kriminalitet dukker op og beklager sagsgangen. NRP er nu mistænkt for svindel, svindel med annoncer og momsbedrag i stor stil gennem en ”momskarrusel”. Fra en journalist får jeg den oplysning, at den mistænkte allerede tidligere er idømt to års fængsel i en lignende sag.

Hvad der har stået klart for en ”amatør-detektiv” fra dag et, bliver nu efter ca. 1 år taget alvorligt af Politiet – men kun fordi en borgmester går ind i sagen! Ifølge den fremmødte betjent mistænkes NRP for tyveri af et samlet set større millionbeløb fra statskassen.

Jeg har i Januar 2016 ligeledes anmeldt NRP til SKAT. Her har jeg rykket et par gange; men har aldrig modtaget nogen form for svar.

Der bliver senere, på forlangende af Aalborg Politi, gennemført en klagesag. Den munder ud i kritik af de involverede betjente og en beklagelse fra Aalborg. Men, hvad er det, som ikke fungerer? Hvorfor stopper man ikke sådan en tyveknægt, når man får serveret alle beviser? Hvad er det, man laver, som er vigtigere?

Jeg kan jo ikke lade være med at tænke på, at man jagter intensivt folk for at køre 10 km for stærkt, eller for en sprunget baglygtepære…men man stopper ikke en momssvindler, der negler måske 10 mill af vores fælles kasse? Jeg fatter det ganske enkelt ikke!

Efterfølgende har Hobro Politi bekræftet, at sagen er efterforsket og overgivet til Københavns Politi. Jeg håber, at det munder ud i en seriøs straf. Desuden er vi en kreds af virksomheder, der har udbedt et møde med Politidirektøren for Nordjyllands Politi. Vi ville gerne have diskuteret en række sager – her under politiets prioriteringer. Politidirektør Elsemette Cassøe har i flere omgange på det bestemteste afslået at mødes med os.

Kommentarer