Havndal

Ølsmagning og foredrag i Havndal

Kom til et livestreamet foredrag om øllets smag og aroma. Tirsdag d. 25. september kan du komme til livestreaming i Estradens forsamlingshus i Havndal. Prisen på 30 kr. inkluderer smagsprøver. Arkivfoto.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Livestreamingen foregår i Estraden Forsamlingshus, Havndal. Festivalpladsen 2, 8970 Havndal den 25. september. Billetter kan købes på www.randersbib.dk og i bogbussen.

Arrangementet er en del af projektet Lokal & Digital, i et samarbejde mellem borgerforeningen i Havndal og Randers Bibliotek

Kommentarer