Debat og politik

Lokale kandidater indgår tværpolitisk samarbejde

Trods forskellige politiske ståsteder har Iben Sønderup (S) og Klaus Nyengaard (K) indgået samarbejde om at formidle politik og temaer frem til det kommende folketingsvalg. Fremsendt foto

Iben Sønderup (S) og Klaus Nyengaard (K), som begge stiller op ved det kommende folketingsvalg, har indgået et samarbejde om at formidle deres politik på nye måder frem til valget. Det blev aftalt over en middag på Hotel Randers forleden.

Iben Sønderup fra Socialdemokratiet ville gerne se, hvad konservative Klaus Nyengaard havde at byde på af politik. Begge er opstillet i Randers. De to folketingskandidater krydsede klinger  og testede hinandens holdninger over en god middag på byens fine, gamle hotel for et par dage siden.

– Det er vigtigt at kunne lytte til sine politiske modstandere, mener Iben Sønderup, som kender det politiske spil fra sine otte år i Randers Byråd.

Og der var masser af emner at diskutere. Landspolitisk er de Konservative og Socialdemokraterne tydeligvis ikke enige om den økonomiske politik. Mens Konservative mener, at man kan udvikle velfærden gennem effektiviseringer og topskattelettelser, slår Socialdemokratiet på, at der skal følge flere penge med, når der bliver flere ældre. Og så er der ikke råd til skattelettelser.

– Jeg mener, at vi skal snakke lige meget om, hvordan vi skaber velstand, så vi har råd til fremtidig velfærd såvel som om, hvordan vi løbende forbedrer den offentlige sektor – det går hånd i hånd, siger Klaus Nyengaard, der er opstillet til folketingsvalg for første gang.

Det bliver en spændende valgkamp, forudser de to lokale kandidater.

– Det bliver især svært at forudse, hvad der sker i den borgerlige lejr, som er ‘et kludetæppe’ af små partier, som ikke engang kan blive enige om én statsministerkandidat, mener Iben Sønderup.

Sønderup og Nyengaard er altså uenige om mange ting. Men fælles for dem er, at de er klar til at arbejde for resultater til Randers.

– Vi kommer gerne på besøg sammen. Både hos virksomheder, på uddannelsesinstitutioner og hos foreninger i Randers-området, siger Klaus Nyengaard.

Iben Sønderup supplerer:

– For uddannelsesinstitutionerne har vi udviklet et dialogbaseret undervisningstilbud, som kan være et alternativ til de klassiske paneldebatter. Vi vil gerne besøge en til to klasser ad gangen og få en snak med de unge om, hvad de mener er vigtigt i forbindelse med folketingsvalget.

De to har også planlagt nogle live-debatter på facebook samt flere andre ting, de endnu ikke vil afsløre.

Regningen for middagen bliver gemt til efter valget, og den af de to, der bliver valgt, skal betale gildet.

– Og hvis vi begge bliver valgt, så deler vi den, fortæller Klaus Nyengaard med et glimt i øjet.

Kommentarer