Debat og politik

Hvornår tager landdistriktsudvalget skeen i den anden hånd?

Finn Rytter Larsen. Arkivfoto.

Debatindlæg af Finn Rytter Larsen, Blenstrupvej 30, Gjerlev

Her i påsken har jeg været oppe for at se på den lukkede skole i Gjerlev. I øjeblikket står den som et monument, der vidner om kommunens manglende indsats på landdistriktspolitikken. Den forfalder mere og mere, og der er ikke store tegn på bedring for landsbyerne.

Formanden for landdistriktsudvalget bruger mere tid på at ønske sig højhuse som i Aarhus, selvom han sammen med andre V-politikere pludselig er begyndt at omtale “vore fantastiske landdistrikter”. Vel, der bliver nu oplyst om mulige byggegrunde, men er det kun valgoplæg, som fader ud efter valget, hvis V stadig er “ved roret”?

Med hensyn til fiaskoen med den statslige bredbåndspulje, som Randers naturligvis ikke har ansvaret for, forsøger man fra lokalpolitisk hold at tale indsatsen op, selv om “størrelsen” af midlerne svarer til, at man giver 4 børn én krone og siger, at de kan købe is for pengene! Jeg bringer her en udtalelse fra Michael Aastrup Jensen frem om, at det er slut med dårligt internet.

Offentlig transport – ikke mindst i den nordlige del af kommunen – trænger stærkt til bevågenhed, og forhåbentligt bliver det ikke ved talen denne gang!

Hal4 vil jeg også omtale. Jamen, vil nogen sige, den har da ikke noget med landdistriktspolitik at gøre! Nej, ikke direkte, men måske med manglende politik på området! Som gammel Horsensdreng er jeg de sidste 20 år kommet meget i Horsens.

Her tænker man ikke på at bygge en hal nummer et eller andet! I stedet for som i Randers at placere en hal, som vil medføre større trafik- og parkeringsproblemer, bygger man fem nye multisale i landsbyerne. Ét af argumenterne for at bygge Hal4 er, at det vil betyde mulighed for flere fysiske udfoldelser.

I Horsens mener man, at spredt placering af multisale giver flere borgere mulighed for bevægelse og motion.

Det kan kaldes landdistriktspolitik

Kommentarer