Randers By

Formanden for Danske Regioner så på nøgenrotter i Randers

Torsdag var Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og Region Syddanmark og næstformand for Venstre sammen med Venstre i Region Midtjyllands spidskandidat Anders G. Christensen på besøg i Randers. Sammen med de lokale regionvalgskandidater Louise Høeg og Jan Buus Larsen samt borgmesterkandidat Claus Berggren, så de både nøgenrotter og hørte om arbejdet for at bevare og fremme biodiversitet i Danmark.

Nøgenrotten er, som navnet antyder, ikke et sødt lille pelsdyr, men den er til gengæld noget af et mirakeldyr. – Den bliver nemlig usædvanligt gammel, får først meget sent i livet aldersrelaterede sygdomme og er immun over for kræft. 

Derfor har regnskoven et samarbejde med forskningsinstitutioner og hospitaler, der forsøger at finde nøglen til nøgenrottens gode gener. Eksempelvis forsker Rigshospitalet i at bruge det, at nøgenrotten ikke får nyresygdomme, til hjælp i behandlingen af menneskets nyresygdomme.

Louise Høeg udtaler:

”Det er fantastisk, at vi i Randers er med i et samarbejde, som kan komme til at betyde en kæmpe forskel for mennesker med nyresvigt.” Hun fortsætter; ”I Venstre vil vi i øvrigt arbejde for at privat forskning kan ske på hospitalerne i et samarbejde mellem offentlige og private aktører”. ”Vi spiller hinanden bedre, og derved vinder vi alle på mere samarbejde mellem det offentlige og det private” tilføjer Jan Buus.

Sammen med Randers Kommune, Region Midtjylland, forskningsinstitutioner og private aktører har Randers Regnskov gennem en årrække arbejdet med at bevare og fremme biodiversitet i Danmark. Et samarbejde med utroligt mange muligheder, og der er blandt andet fokus på at bevare levedygtigt genetisk materiale, og der er lavet et registreret fødevaremærke ”Original” til de producenter, der bevarer danske racer, sorter og arter.

Claus Berggren har selv tidligere været med i samarbejdet på Overgård Gods, hvor udrydningstruet malkekvæg gik på græs tæt på marker af ligeså udrydningstruet amagerbyg som vores forfædre spiste. Claus slutter:

”Det er glædeligt at så mange gode kræfter arbejder sammen om denne bevarelse. – Det tjener det bedste formål, og kan samtidig være grobund for nye lokale erhvervs- og turismeeventyr”.

Kommentarer