Claus Warncke: Stærkt budgetforlig – slap opposition
Debatindlæg af Claus Warncke, Romalt, byrådskandidat for Venstre i Randers
Det er sørgeligt og forstemmende, at kun Venstre og Dansk Folkeparti tager ansvar for Randers Kommunes fremtidige økonomi – via det solide budgetforlig, partierne indgik forleden. Sørgeligt fordi især Socialdemokratiet ikke er med.
Det kan kun opfattes, som om partiet finder det helt ok at fortsætte gemmelegen, som partiet og dets spidskandidat Torben Hansen har leget i månedsvis.
En gemmeleg hvor borgerne spises af med Breaking News a la “Fremtiden er snublende nær” (overskrift fra partiorganet Socialdemokraten Randers). Eller hvad med denne her: “Tryghed og sammenhæng er vores kernepunkter”.
De er så sandelig også i kridthuset hos Venstre og undertegnede.
Men i stedet for at Torben Hansen og resten af socialdemokraterne udviser ansvarlighed og medansvar på vejen til tryghed og sammenhæng, så lader de alene Venstre og Dansk Folkeparti stå på mål for at sikre, at det også ser rimeligt godt ud for de kommende år. For både børn, unge og ældre.
Men Torben Hansen: Det er direkte pinligt, at du og dit parti ikke har mere format i en sådan vigtig sag som et budgetforlig. At de andre partier og lister i byrådet ikke er med – ja det er jo ikke overraskende.
Som (skatte)borger er jeg derimod rigtig glad for, at Randers Kommune fortsætter den gode udvikling, der nu understøttes af det nye budgetforlig for 2018 – 2021. Et forlig der selvfølgeligt sætter rimelige beløb af til børnenes skolegang, specialundervisning og ældreområdet.
Samtidigt droppes et sparekrav på 39 mio. kr. på folkeskole-området, der afsættes seks mio. kr. til specialundervisning, og der tages bestik af fremtidige behov på dagtilbudsområdet. Der investeres også kraftigt i et aktivt kultur- og idrætsliv, og der findes plads til at eftergive 20 mio. kr. i gæld i Familieafdelingen og fortsætte den succesrige hjemløsestrategi.
Samtidig friholdes ældreområdet for besparelser, og det sikres, at kommunen kan investere i infrastruktur – både i veje og cykelstier, støjværn ved E45, digital infrastruktur og ikke mindst Byen til Vandet. Her sætttes der 10 mio. kr. af til en klimabro.
Kommentarer