Erhverv

Virksomheder styrker bæredygtighed og socialt ansvar med hjælp fra Randers Kommune

Mange lokale virksomheder mødes til netværksmøder faciliteret af Jobcenter Randers' Virksomhedsservice og Rekruttering, hvor snakken går på bæredygtighed, grøn omstilling og medarbejderudvikling. Foto: Randers Kommune

Mange lokale virksomheder arbejder for at udvikle sig inden for bæredygtighed og socialt ansvar. Kommunen understøtter virksomhederne gennem netværksmøder og løbende kontakt.

Moderne virksomhedsdrift kræver fokus på både bæredygtighed og at tage socialt ansvar. Det som går under betegnelsen CSR. Det gode arbejde ude hos virksomhederne betyder rigtig meget ifølge beskæftigelsesformand Bo Vestergaard (K).

– Jeg er begejstret for, at vi har virksomheder i Randers, der sammen går forrest. Vi ved, at mange oplever efterspørgsel på arbejdskraft og derfor er optaget af at skabe gode organisationer, hvor der er plads til medarbejdere med forskellige forudsætninger, siger Bo Vestergaard og tilføjer:

– Mange af de lokale virksomheder har fx fokus på at få vores unge ind på arbejdsmarkedet, hvor de unge mennesker både får konkrete praksisnære opgaver, men også kan hjælpe virksomhederne i gang med CSR-tiltag og bæredygtig udvikling.

Stor interesse for CSR

Virksomhedernes CSR-arbejde skal de registrere via den såkaldte ESG-rapportering. For at imødekomme virksomhedernes behov for sparring om CSR og ESG afholder Randers Kommune løbende netværksmøder for interesserede virksomheder. Senest den 12. september afholdt kommunen et velbesøgt netværksmøde, hvor fokus var på, hvordan små og mellemstore virksomheder kan styrke deres CSR-indsats og arbejde med ESG-rapportering. Et rekordstort antal virksomheder deltog for at netværke og udveksle erfaringer om social ansvarlighed og bæredygtighed.

Værkfører Lars Kristensen fra Hammershøj Autoophug var blandt deltagerne, fordi han ser vigtigheden i social ansvarlighed.

– Når vi giver mennesker, der ikke ligner os selv en chance, får vi både loyale nye medarbejdere men også andre ideer til vores forretning. F.eks. bliver vores brugte airbags nu lavet om til tasker og puffstole. Den idé havde vi aldrig selv fået, fortæller han.

CEO Christian Frølund fra BN Skilte ser også stor værdi i netværket.

– Deltagelse i netværket giver mig et indblik i, hvordan andre lokale virksomheder arbejder med grøn omstilling, bæredygtig produktion og medarbejderudvikling. Jeg vil gerne dele vores erfaringer med andre og er heller ikke bange for at stille de kritiske spørgsmål, lyder meldingen.

Tillidsfuldt forum

Mødet blev som vanligt faciliteret af Jobcenter Randers’ Virksomhedsservice og Rekruttering. Afdelingen har stor indsigt i virksomhedernes udfordringer bidrager til et tillidsfuldt forum, hvor “gains and pains” bliver delt åbent.

– Mange virksomheder har brug for simple værktøjer til måling og rapportering, og de drager nytte af at dele metoder gennem netværket. Virksomhederne lærer af hinanden om grøn og social bæredygtighed, og det peger på, at virksomhederne har behov for at præstere både på den bæredygtige og økonomiske bundlinje, siger Bo Vestergaard.

Læs mere om hvilken støtte din virksomhed kan hente hos Center For Virksomhedsservice og Rekruttering i Jobcenter Randers.

 

Kommentarer