Gjerlev

Vanrøgtssag lander på ministers bord

Medlem af Folketinget for SF Trine Torp, der er sit partis dyrevelfærdsordfører, har på baggrund af artiklerne i Randers Netavis om vanrøgt af hunde stillet fire konkrete spørgsmål til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Da de er stillet som § 20 spørgsmål, betyder det, at ministeren skal besvare spørgsmålene inden for 6 hverdage.

De fire spørgsmål lyder:

Mener ministeren, på baggrund af de to grove vanrøgts-sager i Randers Kommune på såkaldte ’hvalpefabrikker’, at der er behov for handling fra regeringens side for at komme vanrøgt af denne karakter til livs?

Mener ministeren at strafferammen er rimelig for vanrøgt af denne karakter?

Mener ministeren at de tre sager som omtales af Dyrenes Beskyttelse i artiklerne i Randers Netavis er usædvanlige eller at de derimod kan være et tegn på et stigende problem med vanrøgt på ’hvalpefabrikker’?

Er ministeren enig med direktøren for Dyrenes Beskyttelse som til Randers Netavis udtaler: ”Hvalpefabrikkerne har kronede dage, fordi der er stor efterspørgsel, og det er blevet nemmere at afsætte hundene på fx Facebook, hvor det er svært for myndighederne at opdage det. De gør det for profittens skyld, ikke for dyrenes”?

Et andet medlem af Folketinget, Carsten Bach fra Liberal Alliance mener, at det er en helt utilstedelig behandling af dyr, der beskrives i de aktuelle sager om vanrøgt af dyr og ganske forfærdende, at det overhovedet kan forekomme.

– Heldigvis er danskerne generelt opmærksomme både i lokalsamfundene, hvor det finder sted, men også i deres kontakt med folk der sælger hvalpe og dyr i det hele taget. Derfor bliver disse tilfælde også afsløret og sigtelser kan finde sted. Herefter er det op til retssystemet at udmåle straffen siger Carsten Bach til Randers Netavis.

– Jeg er af den opfattelse, at dyreværnsloven dækker de nødvendige aspekter til at kunne retsforfølge de implicerede i vanrøgt af dyr helt generelt, og at straframmen er på det rette niveau slutter Carsten Bach.

Kommentarer