Nu tager Randers Kommune hånd om de mange problemer med ejerløse katte
I Randers Kommune er problemerne med ejerløse katte store. De er til gene for borgerne, og så lever de under dårlige forhold. Men nu afsætter kommunen fra 2018 de fornødne midler til at komme problemet til livs, og det vækker glæde hos Dyrenes Beskyttelse.
Ejerløse katte er et stigende problem i Danmark, og Dyrenes Beskyttelse har opgjort listen over de kommuner, hvor problemerne er mest omfangsrige. Oprindeligt tilhørte Randers Kommune også denne liste, men nu har kommunen valgt at afsætte midler til at få styr på problemerne.
Her er det vedtaget, at man i 2018 vil afsætte 100.000 kroner til håndtering af problemerne og 50.000
kroner i de efterfølgende år fra 2019 og frem. Udfordringerne med ejerløse katte er akutte, og derfor
vækker beslutningen glæde hos Dyrenes Beskyttelse.
– Det er meget kærkomment, at Randers Kommune har indset, at problemet ikke løser sig selv. Det er ikke rimeligt, at sager om ejerløse katte løses af dyreværnsorganisationer, fordi kommuner ikke påtager sig deres del af ansvaret. Vi håber, at initiativet i Randers kan være med til at presse på, at endnu flere kommuner også følger trop, siger Susanne Kjeldal Jensen, Kredsformand for Dyrenes Beskyttelse i Randers.
Det handler om kattenes velfærd
Problemerne med ejerløse katte er store i Randers Kommune. Alene i 2016 modtog Dyrenes Beskyttelse 366 henvendelser om katte i kommunen. Kattene lever under dårlige forhold, mange er syge, udsultede og dør. Når forholdene er til det, formerer kattene sig, og de fleste killinger kommer til at leve et liv under kummerlige forhold. Og når en enkelt hunkat kan få op til fire kuld pr. år, så løber antallet hurtigt op.
– Udfordringerne i Randers Kommune er store. Kattene kan være til gene for borgerne, ligesom mange af kattene ender med at blive syge og leve et liv under meget hårde kår. Der er ingen til at tage sig kattene. Heller ikke de mange killinger, som de får. Derfor er det positivt, at Randers Kommune nu afsætter midler på området, fortsætter Susanne Kjeldal Jensen.
Dyrenes Beskyttelse pointerer, at vildtlevende katte ikke skal bekæmpes eller betragtes som skadedyr. Det handler om at hjælpe kattene til bedre forhold.
Kommentarer