Tag på aftentur med skøn natur og gratis fortællinger
Spænd skoene og tag med på rejse gennem historien fra oldtid til i dag, når Museum Østjylland og Projekt Tidsrejsen inviterer til en hyggelig aftentravetur i Læsten Bakker. Området rummer foruden en storslået natur også mange kulturhistoriske spor, som du denne aften kan høre om og samtidig få rørt kroppen.
Lidt vest for Randers ligger det naturskønne område Læsten Bakker med sine markante bakker, moser og enge, som siden 1953 har været fredet. Nu har du chancen for at komme rundt i området og blive klogere på landskabet og de kulturhistoriske spor, som findes her.
Det er museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen fra Museum Østjylland og naturvejleder Anders Bloksgaard Rathe fra projektet Tidsrejsen, som fører an på turen.
”Læsten Bakker er lidt af en naturperle. Stedet rummer udover kommunens største biodiversitet også et væld af kulturhistoriske spor og gode fortællinger. Det samme gør i øvrigt naboområdet Fussingø Skovene, som de fleste nok har besøgt, ” fortæller museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen, der håber, at mange har lyst til et par hyggelige timer med frisk luft og fortællinger.
4.000 ravperler og masser af tørv
På traveturen kan du blandt andet høre historien om et af danmarkshistoriens største ravsmykke-fund, som blev gjort i mosen i 1837. Her fandt man mere end 4.000 ravperler, som stenaldermenneskene engang ofrede på stedet.
Mosen har gennem tiden også været sted for tørvegravning, hvilket de mange små søer i området vidner om.
En gigantisk sten
Der bliver også tid til et besøg på bronzealderhøjen Kragbjerg Høj, som engang var et yndet mødested for landsbyens ungdom. Herfra kan du nyde den fantastiske udsigt over området, hvor man engang kunne prale af en gigantisk sten, som blev kastet af en vred kæmpe i Randers.
Fakta
- Aftentur i Læsten Bakker, mandag den 7. juni 2021 kl. 18.30 – 21.
- Mødested: Parkeringspladsen på Rosebakken, Læsten, 8920 Randers NV.
- Det er gratis at trave med, men husk at tilmelde dig arrangementet. Tilmelding på museumoj.dk under ”Kalender”.
- Turen foregår i et moderat tempo, hvor de fleste kan være med.
- Husk praktisk tøj og fodtøj.
Projekt Tidsrejsen er et samarbejdsprojekt mellem Randers Regnskov, Museum Østjylland og Randers Kommune.
Projektet er støttet af Nordea-fonden.
Kommentarer