Mejlby

Studerende VVS-ere besøgte Mejlby vandværk

Som VVS-installatør er der brug for både teoretisk og praktisk viden. Derfor giver det mening, når de studerende på uddannelsen besøger Mejlby vandværk. Pressefoto.

På en grå fredag morgen triller usædvanligt mange biler ind ad en blind vej i Mejlby 10km nord for Randers. Det er de studerende på uddannelsen til VVS-installatør, der skal se byens renoverede vandværk. Det gør de for at få kombineret den teoretiske viden fra studiet på Erhvervsakademi Dania med virkelighedens praksis.

– Nogle af de ting, vi lærte ved at renovere vandværket, og som jeg fortæller jer i dag, kan man ikke læse sig til. For eksempel kan noget så simpelt som en ledning og en pakning ødelægge din vandforsyning fuldstændig, fortæller Leif Christiansen, der er projektleder ved Vandmiljø Randers og dagens guide for de studerende.

Besøg giver bedre viden

Det er Marcus Hildebrand’s første besøg på et vandværk, derfor er der mange spændende ting for ham at se, blandt andet boringshuset.

– Det giver mening og en god baggrund for det, vi laver. Det giver et afbræk i studierne og en bedre viden om, hvad jeg skal forholde mig til, når man for eksempel skal være med til at bygge et hus, siger Marcus Hildebrand, der går på 3. semester af uddannelsen.

De studerende har tidligere været på besøg i en virksomhed, som laver styringsventiler til varmepumper. Samme dag skal de også ud og se Randers’ centrale renseanlæg, fortæller Marcus.

– På Dania lærer vi det grundlæggende, men ved virksomhedsbesøg får vi en specifik viden om et bestemt produkt eller område, som underviserne naturligvis ikke kan give. Så det giver god mening at se virkeligheden, siger Marcus Hildebrand.

Den videregående uddannelse til VVS-installatør tager to år.

 

Kommentarer