Debat og politik

Skal Flodbyen redde Randers Kommune

Af Henrik Hove, Danmarksdemokraterne

Kandidat KV 25, Randers Kommune

Treenigheden mellem de tre borgmestre virker stærk, når det gælder Flodbyen. Det er den, der skal redde Randers Kommune. Flere lejligheder, parkeringshuse og en ny broforbindelse er ifølge visionen løsningen, når man så flot formulerer det: “Målet er, at Flodbyen skal fungere som lokomotiv for kommunens udvikling de kommende mange år” (læs Vision 2030 på Randers Kommunes hjemmeside).

I Danmarksdemokraterne er vi for udvikling af Randers. Vi er for flere – og gerne gratis – parkeringspladser. Vi er også for en broforbindelse, der reelt løser vores trafikale problemer. MEN vi ønsker at udvikle hele kommunen med realistiske projekter, som faktisk gavner alle områder. Vækst kommer ikke gennem nye lejlighedskomplekser i midtbyen alene. Faktum er, at 5 ud af 6 flytninger sker internt i kommunen – derfor vil Flodbyen næppe i sig selv skabe den nødvendige vækst, vi så hårdt har brug for.

I alt for mange år har vi hørt politikere diskutere mere, end de har samarbejdet og skabt resultater. Det har ført til, at økonomien er kørt af sporet. Vi står med et socialområde præget af underfinansiering, et lån der kaldes “mellemfinansiering”, nedskæringer på børne- og ældreområdet, et vej- og teknikområde uden midler til selv at lappe hullerne, kommunale bygninger i forfald – og en fjord og Gudenå, der er ved at dø.

Hvis vi skal redde Randers Kommune, må vi starte med at redde økonomien. Det kræver et stærkt fokus på erhvervsudvikling og turisme. Men det er ikke nok. Når private investorer står klar til at bidrage til kommunens udvikling, nytter det ikke, at der går adskillige år, før forvaltningen og kommunen træffer beslutninger, der kan sætte gang i projekterne.

Randers Kommune har stadig et dårligt – men i dag ufortjent – ry. Til gengæld har vi en fantastisk natur, en smuk by og et vidunderligt landdistrikt, alt sammen med stort potentiale for turisme og kulturliv. Problemet er blot, at et af vores vigtigste aktiv – Fjorden og Gudenåen – er ved at dø. Det skyldes blandt andet, at vi har haft mere travlt med jorddeponering, VE-anlæg og seismiske undersøgelser end med bæredygtige løsninger. Disse tiltag har ikke givet den økonomiske gevinst, kommunen havde brug for.

Vi skal blive langt bedre til at skabe vækst – og det sker ikke med den monopolpolitik og ledelsesstil, som visse partier i byrådet har ført. I Danmarksdemokraterne ønsker vi et konstruktivt og positivt samarbejde – både i byrådet, i forvaltningen og vigtigst af alt, på tværs af de to. Dette samarbejde skal bygge på borgernær inddragelse og gensidig forståelse.

Kommentarer