Rystet dyrevelfærdsordfører går nu aktivt ind i vanrøgtsagen
Karina Due og Dansk Folkeparti vil nu gribe sager om vanrøgt og dyremishandling an på flere områder. På baggrund af Gjerlev-sagen, var det et tydeligt rystet folketingsmedlem, som Randers Netavis talte med.
– Det er jo fuldstændig vanvittigt, det som I oplyser, og stod det til mig, så skulle personer, som er så afstumpede simpelthen varetægtsfængsles. De bør sidde i fængsel indtil sagen bliver behandlet i retten, pointerer Dansk Folkepartis velfærdsordfører, Karina Due.
Læs også: Hård kritik af Dyrenes Beskyttelse
– Vi vil simpelthen ikke blive ved med at se på det her. Så helt konkret vil vi sætte fart på forslaget om at indføre et dyrepoliti, oplyser Karina Due.
– For politiet er det ofte et ressourceproblem, og så bliver dyreværnssager desværre ofte nedprioriteret, og det kan et dyrepoliti hjælpe med at rette op på, siger Dansk Folkeparti dyrevelfærdsordfører.
I den forbindelse peger hun på, at Midt- og Vestsjællands Politi har afsat to betjente til den slags sager.
– Så det kan fungerer, fremhæver Karina Due, som mener, det drejer sig om, at de enkelte politikredse opprioriterer dyreværnssager. Og hun oplyser samtidig, at Dansk Folkeparti naturligvis vil være med til at finde økonomien til et dyrepoliti.
– Vi er fuldstændig lige glade med økonomi i sådanne sager. Der skal bare ske noget, udtaler Karina Due, som nemt vil kunne finde bevillinger.
Allerede på nuværende tidspunkt har hun fået miljø- og fødvareminister Esben Lunde Larsen med på ideen om en smiley-ordning, som skal laves sammen med Fødevarestyrelsen. Smileyen skal uddeles til alle registrerede hundekenneler. Det vil sige dem, der avler mere end to kuld om året.
Læs også: Smiley ordning ikke nok
De gode kenneler skal honoreres med en glad smiley, så forbrugerne ved, at hundene har haft det godt.
Karina Due er klar over, at en sådan smiley-ordning ikke kan stå alene. Dansk Folkeparti vil sætte en oplysningskampagne i gang, som henvender sig til kommende hvalpeejere. De kommende ejere bør også tage et ansvar, siger hun.
– Hvis man f.eks. kan købe en racehund til halv pris, og skal hente hvalpen ude på en rasteplads, så bør man kunne tænke så langt, at der er et eller andet galt, og så understøtter man jo de der hvalpefabrikker, og det er bare ikke i orden, understreger Karina Due.
Dyrevelfærdsordføreren oplyser, at hun brænder for at gøre noget i de sager, som kommer til offentlighedens kendskab, og her har hun virkelig hjertet med. Hun forklarer i øvrigt til Randers Netavis, at partiet har flere ideer i støbeskeen. De initiativer vil hun offentliggøre senere.
Helt generelt mener Karina Due, at hvis ikke man kan overkomme at have et dyr, eller ikke har råd til at passe og pleje det ordentligt, skal man lade være med at anskaffe sig det.
– Når man aktivt går hen og anskaffer sig et dyr, så forpligtiger man sig også til at tage sig ordentligt af det. Vi hverken kan eller vil acceptere det her.
Kommentarer