Ø. Bjerregrav

Mød Rikke Nielsen til foredrag om LykkeLigaen

Rikke Nielsen er tidligere dansk håndboldspiller, som en af de Jernhårde Ladies, men er i dag en engageret og dygtig foredragsholder, der bevæger og inspirerer publikum over hele landet. Tirsdag den 12. marts kommer hun til Bjerregravcenteret og fortæller sin personlige og gribende livshistorie og sit arbejde i LykkeLigaen for udviklingshæmmede børn.

Bemærk tidspunktet er tirsdag den 12. marts klokken 13.30 og der er entré på 35,- kroner inkl. kaffe.

Siden Rikke Nielsen stoppede sin karriere som professionel håndboldspiller, har hun dedikeret sit liv til at hjælpe udviklingshæmmede børn. Hendes egen datter er født med Downs syndrom, og sammen har de skabt et håndboldhold for udviklingshæmmede, ligesom hun vandt prisen for årets forbillede ved DR Sportsgalla i 2018 for sit arbejde med holdet.

Historien om LykkeLiga

Starten på LykkeLiga lå egentlig lige for. Rikke Nielsen manglede et håndboldhold til datteren Magda, som har downs syndrom. Der fandtes simpelthen ikke håndbold for børn som hende. Derfor startede Rikke holdet selv. Efter få uger spillede 40 udviklingshandicappede børn håndbold i Gistrup.

Rikke har en god ven som er reklame-mand. Han hedder Mikael og er far til Kaya, som også spiller på Rikkes håndboldhold. Mikael synes at spillerne på det nye håndboldhold skulle mere end bare spille håndbold. De skulle være stjerner! Derfor startede han en fanklub på facebook, lavede et logo og gav holdet et flot nyt navn “Aalborg Kidz”.

Årets forbillede 2016

Med et voksende publikum på sociale medier voksede også mediernes interesse for holdet. Et utal af aviser, ugeblade og tv-programmer besøgte ungerne til deres træning. Efter bare 6 måneder kulminerede interessen da Rikke Nielsen blev kåret til “Årets forbillede” til DRs store sportsgalla i Boxen i Herning.

Lad os starte en Liga

Med den store succes I Aalborg, var det oplagt at tænke endnu større. “Ring! Jeg vil have dig til at starte en håndboldliga” skrev Mikael en dag i en besked til Rikke. Og så gjorde hun dét – fra den ene dag til den anden.

Med navnet LykkeLiga gik Rikke i pressen og proklamerede, at nu skulle succesen fra Aalborg spredes til hele landet. Samtidig etableredes “Den selvejende institution LykkeLiga” – en organisationsform, som skulle sikre fri bevægelighed og stå imod det bureaukrati, som ofte hersker i både sports- og handicapverdenen. Bestyrelsen var i første omgang Rikke og Mikael – og en tal-nørd, som hedder Søren.

Og så gik det stærkt. Forældre og ildsjæle fra hele landet tog kontakt og ville starte hold. Samtidig voksede LykkeLiga som historie og brand – igen med sociale medier som eneste platform og den traditionelle presse halsende efter.

LykkeLiga på fuld tid

Pludselig sagde Rikke sit arbejde op. Hun ville arbejde med LykkeLiga på fuld tid – koste hvad det ville. Og så var det i arbejdstøjet for at finde finansiering. Det gik godt. I december 2017 fik LykkeLiga tildelt 3 mio kr. I puljemidler fra Socialstyrelsen. Kort efter fulgte Tryg Fonden trop: 2,5 mio kr. Som en tidlig julegave sluttede Spar Nord Fonden året godt af med en donation på 1,5 mio kr. Alle pengene var øremærket et 3-årigt udviklingsprojekt.

Mod nye mål

Med donationerne i banken blev drømmen til virkelighed. Rikke kunne ansættes i LykkeLiga og endda få hjælp af en fuldtids projektkoordinator. Ambitionerne kan igen sættes i vejret – men det skal de også. For med 557 spillere på 37 hold fra hele Danmark har LykkeLiga nemlig for længst indfriet de mål, som stod beskrevet i fondsansøgningerne. Der er blandt andet også etableret hold på Færøerne og på Grønland. Den store succes skyldes primært et kæmpearbejde fra 257 frivillige trænere. Foruden den store succes i Danmark har LykkeLiga oplevet interesse fra lande som Sydkorea, Tyskland, Kroatien og Norge.

 

 

Kommentarer